Els interns de la residčncia La Vila d'Almussafes visiten el Centre Cultural

Domingo, 29 de noviembre de 2015 | e6d.es
• Les visites setmanals dels voluntaris socials de majors a la Residčncia i Centre de Dia La Vila d'Almussafes són motiu de festa per als interns del centre geriŕtric


._000394

.
-000049
 
El dijous, un grup de deu interns de la Residència i Centre de Dia “La Vila d'Almussafes”, han visitat les instal•lacions culturals i les dos mostres fotogràfiques que en estos moments ocupen els seus espais expositius. Quatre voluntaris de majors del grup que desenrotlla el programa de voluntariat social en el centre geriàtric des de l'any 2011 han acompanyat als visitants.  
Les visites setmanals dels voluntaris socials de majors a la Residència i Centre de Dia La Vila d'Almussafes són motiu de festa per als interns del centre geriàtric, des de la inauguració del programa de voluntariat social de persones majors en l'esmentada dependència l'any 2011. Lorenzo Domínguez és el coordinador del grup de jubilats que desenrotlla a Almussafes esta iniciativa voluntària i solidària, amb la que brinden un servici d'acompanyament i entreteniment als residents del geriàtric, que es complementa amb el programa d'animació que s'impulsa directament des de la residència i per al que compten amb dos monitors.
Molts dels interns requerixen d'una cadira de rodes per als seus desplaçaments, per la qual cosa l'ajuda dels voluntaris resulta imprescindible a l'hora de realitzar una de les seues funcions consistent en els passejos matutins pels jardins del centre, una activitat que disfruten molt els interns, principalment en els dies solejats. Així mateix i atés que l'entreteniment dels interns resulta essencial, els voluntaris no dubten a l'hora de llegir-los el periòdic, conversar sobre temes diversos, recitar-los poesia i incloc relaxar-se amb alguns jocs de taula.
El programa d'activitats d'oci també incorpora les eixides o xicotetes excursions fora del centre geriàtric, una activitat que requerix d'una gran operativa i coordinació donades les limitacions quant a mobilitat de la major part dels residents. Les visites als monuments fallers durant la setmana fallera o l'assistència als oficis religiosos en dates assenyalades, es complementen amb les visites periòdiques als edificis públics municipals. Precisament este mateix matí, una desena d'interns ha pogut disfrutar, en primera persona, de l'exposició fotogràfica del Fotoclub La Imatge “Emulacions de grans fotògrafs”, una mostra exhibida en la sala d'exposició del Centre Cultural, així com de la mostra gràfica que recrea la inauguració del Centre Cultural d'Almussafes, el 18 de novembre de 1985, exhibida en el mateix hall de la dependència pública. Els dos monitors de la residència i un grup de quatre voluntaris socials de majors s'han responsabilitzat del desplaçament i acompanyament dels interns a l'edifici públic.
Des de la regidoria de la Tercera Edat que dirigix Paqui Oliver es valora molt positivament la labor de contacte dels voluntaris, “un fet que els permet relacionar-se amb el seu entorn i que evidència que la solidaritat dels almussafenys sempre ha sigut uns dels nostres principals senyals d'identitat”.
Ajuntament d'Almussafes