Els floristes valencians recuperen la primavera decorant La Ribera amb ajuda de la Diputació

Sábado, 22 de agosto de 2020 | e6d.es
• La corporació finança els muntatges a Alginet, Alberic, L'Alcúdia, Carcaixent i Cullera i es pot veure's fins al diumenge

._000779
La Ribera lluïx ja els muntatges dels floristes valencians, finançats per la Diputació, amb els quals es pretén recuperar de manera simbòlica la primavera i contribuir a la reactivació del sector. Alginet, Alberic, L'Alcúdia i Carcaixent a la Ribera Alta i Cullera a la Ribera Baixa han sigut els municipis triats per l'Associació Nacional de Floristes, organitzadora de l'esdeveniment, per a visibilitzar el treball del col·lectiu.
Una vintena de municipis valencians, de L'Eliana a Gandia i de Quatretonda a València, passant per Cullera, Carcaixent, Requena i altres localitats de fins a 11 comarques, lluïxen fins diumenge que ve les decoracions florals del projecte conegut com ‘Torna la Primavera’, organitzat per l'Associació Nacional de Floristes amb la col·laboració de l'Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflor, Clip… Flores y más, Mercavalència i la pròpia corporació provincial.
Des de la Diputació de València s'ha volgut agrair la gran faena realitzada per les i els floristes valencians en estos muntatges que engalanen els municipis en un moment en què gran part d'ells celebrarien les seues festes patronals, suspeses a causa de la COVID-19, la pandèmia que ha afectat greument l'activitat del sector, al qual la Diputació ha decidit ajudar igual que a altres col·lectius tradicionals com els indumentaristes, els pirotècnics i els artistes fallers.
Alguns municipis, cas de Manises, s'han sumat al agraïment amb el lliurament de diplomes als floristes, distribuïts en grups de 10 persones més un cap de grup per a cadascun dels muntatges. El vicepresident de la Diputació Carlos Fernández Bielsa i la diputada Pilar Molina van acompanyar als professionals del sector durant el muntatge, igual que va fer el president provincial, Toni Gaspar, a Faura, municipi del qual és alcalde.
També els palaus de la Batlia i els Scala, seu central de la Diputació en Plaça Manises, han sigut engalanats en el marc de la campanya ‘Racons florals per a tots’ amb la qual el gremi pretén fomentar la cultura floral, igual que altres espais emblemàtics de la província com el Parc de l’Oasi de Cullera, la Sénia de Sant Antoni a L’Alcúdia, el Castell de Benissanó, el ‘Passeig’ de Carcaixent, la Torre de Paterna, el Parador de Moixent, el Parc de la Pinada de L'Eliana i el Palau dels Borgia de Gandia.  
 
Visibilitat del sector
La visibilitat del treball que exercix el sector, afectat directament per la cancel·lació d'esdeveniments de tota mena a causa de la COVID-19, està garantida amb els espais triats per al muntatge, tots ells d'especial rellevància per la seua bellesa, valor arquitectònic o interés cultural i històric.
Un total d'11 comarques valencianes, a més de la capital, participen en este projecte d'ajuda al sector florista que constituïx una espècie d'homenatge a la primavera robada per la pandèmia. Des de Paterna, Manises, Rafelbunyol, Godella i Albalat dels Sorells, a L'Horta Nord i Sud, fins a Quatretonda, a la Vall d'Albaida, els muntatges florals engalanen racons de Gandia, a La Safor; Faura i Quartell, al Camp de Morvedre; Benissanó i L'Eliana al Camp de Túria; Carcaixent, Alberic, Alginet i L'Alcúdia a la Ribera Alta; Cullera a la Ribera Baixa; Moixent a La Costera; Requena i Ayora.
Els 60.000 euros d'ajuda aportats per la Diputació s'han destinat a l'adquisició de les flors i plantes procedents de productors i conreadors valencians, els materials necessaris per a l'elaboració i el treball de ferrers i fusters per al muntatge de cada instal·lació. A més, també ha servit per a cobrir les despeses bàsiques dels floristes que han participat en el projecte.
Diputació de València
 
 
._000436

._000782