Els comerços d’Alberic han tret els seus productes al carrer

Domingo, 4 de diciembre de 2016 | e6d.es
• Iniciativa portada a terme per l’Ajuntament d’Alberic

._000436

._000447
Amb la fi de què els alberiquenys compren i aprecien els productes del comerç local aquest dissabte 3 de desembre 2016 han obert les seues portes i tret part dels seus productes al carrer per a cridar l’atenció de què el mateix que compren fora poden tindreu sense eixir del poble.
Tendes de roba i complements per a vestir, moda, roba i calçat esportiu, productes dietètics, calçat, productes naturals de la terra, regals de tot tipus alguns d’ells fets artesanalment, agències de viatges, floristeries, carnisseries on algunes elaboren embotits casolans, perfums personalitzats, papereries i llibreries, forns tradicionals de pa, mones de pasqua i pastissos, cafeteries, restaurants, mobles, bicicletes …, i han donat allò que en centres comercials o grans superfícies no solen donar com és proximitat, consell del producte més adequat, empatia, confiança i ser atesos per les mateixes persones que després trobaran al comerç.
Donat que el comerç no alçava cap en les seues vendes i en l’actualitat no hi ha Associació de Comerços, l’ajuntament d’Alberic va prendre la iniciativa per a mantenir reunions amb els comerciants a la fi de trobar propostes per a revitalitzar i fidelitzar als veïns perquè compren en el poble.
Una d’elles ha sigut aquesta que s’ha portat a terme a iniciativa de l’ajuntament on la participació veïnal i de 39 comerços ha sigut una bona representació per ser la primera vegada i realitzada en poc temps.
Els xicotets comerços són verdaders lluitadors en oferir el millor en temps de crisis i on la qualitat la tenen molt a compte, sent un valor afegit que de vegades no se li dóna la importància que realment té.
Parlar de recolzar als autònoms i emprenedors per a reactivar l’economia local i generar llocs de treball en la població passa perquè consumisquen els productes que ofereixen els comerços d’Alberic.
Però açò mateix no sols passa n'Alberic, sinó també en la majoria de poblacions on les Associacions Comercials i Empresarials posen en marxa campanyes d’acostament dels comerços als veïns i veïnes amb fires, concursos d’aparadors, terrasses o d’especialització per als possibles treballadors.
Els comerços que estaven o s’han establit per aquest dia en l'Avinguda la Glorieta hi han posat pel seu compte un castell inflable per als menuts.
Eduardo Sala, text i fotos