Els carrers de Sueca es converteixen hui en la catifa roja del teatre gestual

Sábado, 17 de septiembre de 2016 | e6d.es
• Fins el 18 de setembre Sueca es converteix sota el lema “Emocionari del gest” en el cor del teatre gestual

._000006
Els carrers de Sueca s'ompliran hui dissabte de gestos, dansa, malabars, clown, música, equilibristes xanquers i intrèpids personatges que prendran la via pública amb diversos espectacles per a tots els públics, juntament amb altres de sala, programats en la 27a Mostra Internacional de Mim (MIM).
La quarta jornada “mimera” s'iniciarà amb l'espectacle familiar Xup-xup a les 12:00h en la Sala d’Exposicions Els Porxets. Espectacle infantil de la companyia de Benicarló la Factoria Los Sánchez + Imaginary Landscape Factory en el qual tres singulars cuiners elaboraran uns espagueti amb la música en directe i la poètica dels objectes com a ingredients.
La gastronomia escènica i gestual donarà pas al teatre de carrer més avantguardista i experimental. L'escenari de la plaça de l'Ajuntament acollirà per primera vegada a la Comunitat Valenciana als portuguesos Cão à Chuva que aterren a Sueca amb Lullaby. Un espectacle interactiu, guanyador del Premi OFF Circada, en el qual el clown, el nou circ, el teatre físic i el mim es fonen per a reivindicar el poder de les arts de carrer en la creació d'emocions i riures en el públic. Cão à Chuva, que oferirà dues funcions a les 18:00 i a les 22:00h, presentarà en aquest espectacle una sacsejada, una revolada, un caos on tot estarà, aparentment, sota control.

Duet entre un ballarí i una pala excavadora
Els francesos Beau Geste ens sorprendran amb els seus Transports Exceptionnels en la Plaça de Jaume I amb dues funcions, una a les 19:00 h i una altra a les 21.00 h. Procedent de Normandia i creada en 1981, la companyia de dansa contemporània és fidel a la tradició artística que anteposa sempre la personalitat del ballarí i els moviments que li són propis. Amb Transports Exceptionnels recala per primera vegada en la nostra comunitat per a oferir un impactant duo entre un ballarí i una pala excavadora que es fonen en un espectacular joc poètic. Un muntatge amb deu anys de recorregut pels carrers dels cinc continents que emocionaran al públic del MIM.
Per la seua banda la jove companyia valenciana La Fam, creada fa dos anys per a explorar nous codis i estètiques escèniques que transformen el carrer en un espai no convencional, torna a Sueca amb The wolves per a convertir els seus carrers, al ritme de funky, en una jungla del consum, el poder i la fama a través de 4 brokers xanquers del Wall Street. Podrem veure'ls a les 19:45h i 00:30h en la Plaça Sant Pere.
La jornada del dissabte es tancarà amb un espectacle molt particular, GLISSSSSSSSSENDO, dels francesos Le snob & Ulik’s, que reuniran al públic del festival en una nit de celebració eclèctica per a deixar-nos portar amb la música, fascinar-nos amb originals instruments i una hipnòtica coreografia que captivarà a grans i xicotets. El muntatge, inèdit a la Comunitat Valenciana, es presentarà a les 00.45 de la matinada en la Plaça Jaume I. Programació completa: www.mimsueca.com
MIM Sueca