Els alumnes del CPEE Miquel Burguera venen els productes del seu hortet

Viernes, 19 de enero de 2018 | e6d.es
• Cada mes tenen previst muntar un stand amb una temātica diferent


._000305

._000349
L'hortet urbà del Centre d’Educació Especial Miquel Burguera no para de donar fruits. Este matí han tret al carrer els seus productes i els han mostrat als veïns en una paradeta que han instal·lat en la Plaça de l'Ajuntament aprofitant el mercat dels divendres, i la proximitat del 14 de febrer, Sant Valentí. Cada mes tenen previst muntar un stand amb una temàtica diferent.
L’Ajuntament col·labora en la iniciativa d’educació ambiental que porta a terme el centre educatiu, coordinada per un professor tècnic especialitzat en produccions agràries i jardineria. En ella participen tant els alumnes de secundària, que complementen els seus coneixements adquirits en l'àrea de Coneixement del Medi, com els alumnes de transició a la vida adulta (TVA). Esta temporada, els alumnes han plant espinacs, col, enciam, escarola, safanòria, raves, faves i tot tipus d’herbes aromàtiques. “La iniciativa ha tingut molt bona acollida, de fet ens agradaria disposar de més espai per poder conrear més verdures”, ha indicat el coordinador.
La directora del centre, Mónica Valiente, explica que l’objectiu principal és que els usuaris puguen estar en contacte directe amb la natura i aprendre el més bàsic del procés de producció de les hortalisses, tot amb l’objectiu de conscienciar els alumnes en l’estima i el respecte a la natura. La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, subscriu les paraules de la cap del centre. «Preparar la terra, el planter, regar, vigilar el creixement de la planta, collir els fruits... els alumnes participen des del minut zero. Des de l'Ajuntament hem participat en la instal·lació i el manteniment d'este projecte que té enormes possibilitats didàctiques», ha subratllat Jiménez.
Els productes collits s’empren a la cuina del centre i es vendran als estands organitzats pels usuaris. Hui han posat a la venda espígol, salvia, diferents tipus d'aloes i enciam de full de roure. També han oferit testos de ceràmica que han realitzat i pintat els mateixos alumnes. “Tot el procés d'el·laboració dels testos passa per ells, des del modelatge, cocció, secat i decoració”, ha explicat la monitora de Ceràmica. Després els alumnes de jardineria transplanten els esquexos de les plantes, i tots junts, les posen a la venda en els mercats. 
Ajuntament de Sueca