| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 15/04/2018

POBLACIONS » Sueca » Activitats » Educació i formació

Els alumnes del CPEE Miquel Burguera 'donen la llanda' per la sostenibilitat

L’alumnat al complet del centre educatiu de Sueca participa en el programa ambiental 'Recicla amb els cinc sentits'


._000246

._000486
L'Ajuntament de Sueca esdevé una institució de referència pel que fa al suport a la tasca pedagògica per la sostenibilitat i corresponsabilitat ambiental. Esta setmana s’està celebrant la segona de les sessions programades a Sueca emmarcades en la iniciativa “Recicla amb els cinc sentits”. Esta vegada ha estat el torn del Centre d’Educació Especial Miquel Burguera. Al llarg d’este dimecres i dijous, tot l’alumnat d’infantil, primària, secundària i TVA (Transició a la Vida Adulta) del centre, un total de 90 escolars, han participat en els diferents tallers programats.
La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha visitat les instal·lacions del centre durant la celebració del taller. “Reciclar també és reduir la producció de residus i això ho podem fer de moltes maneres, sobretot posant-li imaginació i creativitat per donar-li una segona vida” ha manifestat la responsable de l’àrea i ha continuat “des de l’Ajuntament incidim molt especialment en els col·lectius més joves, perquè és clar que l’arbre s’adreça de ben menut i són ells qui més força poden fer també a casa, promocionant conductes responsables entre els seus”.
Segons han explicat les educadores ambientals de “Recicla amb els cinc sentits”, els tallers s’adapten al públic al qual van dirigits. Les activitats s’orienten especialment al tipus de participants en els tallers, que s’ofereixen des de xiquets d’infantil a persones majors, intentant arribar a tots els col·lectius. Una de les millors proves del bon funcionament del programa és, segons han apuntat les monitores, l’interés creixent dels centres educatius, associacions o altres col·lectius amb qui han treballat, i han assegurat que molts d’ells han instal·lat ja contenidors de reciclatge selectiu.
El taller principal que s’ha realitzat, sota el títol de “donar la llanda”, tenia com a eix de treball el contenidor groc i els residus d’envasos lleugers. Esta és una activitat de manipulació en la qual es treballa la identificació dels residus d’envasos lleugers i s'aprén a reutilitzar este tipus de residus de la mà d'una llanda per tal de, per exemple, confeccionar una vidriola o polseres amb les xapes dels refrescos.
Recicla amb els Cinc Sentits és un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, en el qual participen tots els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus: Ecoembes, Ecovidrio, Fundació EcoRaee’s, Ambilamp, Fundació Ecotic, Fundació Ecolec, Ecolum, Ecoasimelec, Ecofimática, Europeam Recycling Platform,Tragamóvil i Sigre. El pròxim 2 de maig es celebrarà l’última de les sessions dedicada als usuaris del Pavelló de Les Oliveretes.
Ajuntament de Sueca
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.