Elena Cebrián reconeix 'l'excel·lent treball del Consell Regulador del kaki de la Ribera del Xúquer'

Viernes, 5 de octubre de 2018 | e6d.es
• En la presentació de l'inici de la campanya de la recol·lecció d'aquest fruit i la celebració del 20 aniversari de la DO a l’Alcúdia

 ._000455
La consellera d'Agricultura ha destacat que l'origen, la singularitat i el treball personal i col•lectiu d'agricultors i agricultores, les comercialitzadores, cooperatives agroalimentàries, etc., "han donat lloc a un producte únic, vinculat el nostre territori i que ha convertit al Kaki en un dels cultius representatius de la Comunitat Valenciana".
Elena Cebrián ha ressaltat "un producte cada vegada més benvolgut i reconegut en els mercats que ens ha portat a aconseguir xifres d'exportació" creixents, sent la Unió Europea la major receptora.
Ha afegit que una mostra de la consolidació de Kaki València en el mercat europeu és l'increment d'exportacions a països com Estònia i Lituània.
Tot açò posa de manifest "la importància que té el Kaki en el nostre territori, malgrat les dificultats amb les quals a voltes es troba".
La consellera d'Agricultura, que ha sigut precedida en la celebració d'aquest acte per Cirilo Arnandis, president de la DO Kaki Ribera del Xúquer, i acompanyada pel secretari autonòmic Francisco Rodríguez Mulero, ha ressaltat que durant la campanya 2017-2018 el número d'agricultors inscrits en la Denominació d'Origen s'ha incrementat en 1.371 d'un total de 7.684 i les hectàrees de cultiu han augmentat en 779, la qual cosa deixa la superfície total d'aquest cultiu en 7.675 hectàrees.
G.V.

 



._000006VD