El sociňleg d'Algemesí Alexis Lara presenta un documental a la Universitat de Valčncia

Viernes, 25 de enero de 2019 | e6d.es
• “Viatge a l’extrema dreta” es presentarŕ el prňxim 29 de gener, a les 18:30 hores i al saló d’actes de la Facultat de Cičncies Socials

._000525
La Comarca Científica presentarà el pròxim 29 de gener, a les 18:30 hores i al saló d’actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, el seu treball documental titulat “Viatge a l’extrema dreta”. En ell, el director del projecte i sociòleg Alexis Lara, entrevista a quatre científics socials valencians que analitzen des d’un punt de vista científic la ultradreta valenciana: Vicent Flor (director de la Institució Alfons el Magnànim) en qualitat de sociòleg; Rosa Roig (professora de la Facultat de Ciències Polítiques) com a politòloga; Fran García (membre del grup d’investigació MediaFlows i professor de la Facultat de Comunicació) com a doctor en comunicació i Juan Carlos Colomer (professor de la Facultat de Magisteri i autor del llibre “Gobernar la Ciudad. Alcaldes y poder local en Valencia [1958-1979]) com a historiador.
Per al sociòleg valencià, Alexis Lara, l’interés del documental rau en la seua singularitat i en ser “únic” fins al moment. Segons afirma “mai abans s’havia tractat amb específitat l’extrema dreta valenciana en un documental i menys encara des de les ciències socials. La visió científica d’este fenomen és fonamental per a entendre’l i evitar els biaixos emocionals”.
L’acte organitzat per La Comarca Científica i en col•laboració amb la Facultat de Ciències Socials de la UV, comptarà (a banda de la projecció del documental), amb un cinefòrum conduït per la politòloga i membre de la plataforma Idoia Arreaza. En ell participaran els cinc protagonistes del documental i s’obrirà torn de paraula entre el públic assistent. “La idea és reflexionar conjuntament sobre el moment actual de l’extrema dreta valenciana i completar aspectes que s’hagen quedat pendents al treball audiovisual”, explica Alexis Lara.
La Comarca Científica