El socialistes de l'Alcúdia sol.liciten una comissió d’investigació per l’accident del metro

Miércoles, 15 de mayo de 2013 | e6d.es
• El grup parlamentari socialista ha presentat, en estos anys, fins a sis propostes per a la creació de comissions d’investigació

El Grup Municipal del PSPV de l’Alcúdia presentarà al pròxim plenari una proposta de resolució sol•licitant la creació d’una comissió d’investigació de l’accident de metro que es va produir a València el 3 de juliol de 2006, el més greu ocorregut en Espanya, i que es va saldar amb la vida de 43 persones i 47 ferits. 
Este fet va motivar la presentació, el 12 de juliol de 2006, de la sol•licitud del grup socialista a les Corts per a la creació d’una comissió d’investigació. Esta comissió parlamentària va desenvolupar el seu treball en tan sols cinc dies i encara avui segueixen qüestionats els seus resultats i conclusions.
Al llarg d’estos sis anys i especialment en els últims dies, s’han conegut nous elements, circumstàncies i informes desconeguts en el seu dia i que considerem han de ser valorats.
L'Associació de les Víctimes de l'Accident del Metro exigeix una nova investigació, reclama conèixer la veritat del que va passar en aquell fatídic accident i la Generalitat no pot donar l’esquena a la legítima petició dels familiars dels morts i ferits i en definitiva al conjunt de la societat valenciana.
El grup parlamentari socialista ha presentat, en estos anys, fins a sis propostes per a la creació de comissions d’investigació, l'última el dia 29 d’abril del 2013 i 24 iniciatives relacionades amb l’accident (compareixences, preguntes i proposicions no de llei).
PSOE-PSPV l'Alcúdia