El programa formatiu de transparčncia local arriba a Sueca

Viernes, 10 de junio de 2016 | e6d.es
• La jornada s'emmarca en el programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparčncia local’, iniciativa de la Diputació de Valčncia i la Universitat de Valčncia

Les ‘Jornades GO!’ continuen i el proper dijous 16 de juny s’impartiran en la capital de la Ribera Baixa. Els professors Joaquín Martín i Andrés Boix participaran en una taula redona moderada per Javier J. Cuenca en la qual el Govern Obert, la transparència i la participació ciutadana seran els protagonistes.
La biblioteca municipal de Sueca és l'escenari escollit per a celebrar la tercera de les 15 jornades del programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’, organitzat per la Universitat de València en col·laboració per conveni amb la Diputació de València.
Inauguraran el simposi representants de la Universitat de València i de l’Ajuntament de Sueca. Després de la presentació, el professor Javier J. Cuenca moderarà una taula redona en la qual participaran Joaquín Martín Cubas (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració) i Andrés Boix Palop (Departament de Dret Administratiu i Dret Processal).
Joaquín Martín i Andrés Boix, tots dos professors en la Facultat de Dret de la Universitat de València, compten amb una àmplia experiència en docència i recerca en temes relacionats amb l'Administració, les polítiques públiques, la transparència, les possibilitats de participació dels ciutadans en la gestió dels assumptes públics o els procediments d'elaboració de disposicions reglamentàries per a un model de govern obert.
La jornada de Sueca s'emmarca en el programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’. Aquesta iniciativa de la Diputació de València i la Universitat de València naix amb la voluntat de “mostrar a la població i als seus representants polítics eines i polítiques de cara a aconseguir una societat local formada, que tinga accés a una informació veraç, accessible i disponible en temps real”, ha explicat la coordinadora del programa Virginia Pardo. Al mateix temps pretén fomentar “un govern transparent, que permeta la claredat, obertura i visibilitat de les seues actuacions”, ha conclòs la professora Pardo.
El programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’ contempla la celebració de jornades de formació en totes les comarques de la província de València, en les quals docents universitaris experts en aquesta matèria impartiran conferències sobre transparència, participació i rendició de comptes en la gestió local. L'objectiu d'aquestes trobades és formar a representants electes i tècnics municipals, així com a la societat civil en general, sobre polítiques de govern obert.
Les jornades que componen aquest cicle tindran lloc en 15 municipis de la província de València: Villar del Arzobispo (7 de juny), Silla (14 juny), Sueca (16 juny), Ontinyent (21 juny), Aldaia (23 juny), Sagunt (28 juny), Utiel (30 juny), Ayora (5 juliol), Buñol (7 juliol), l’Alcúdia (12 juliol), Bétera (13 juliol), Xàtiva (14 juliol), Anna (19 juliol), Foios (20 juliol) i Gandia (21 juliol).
La jornada començarà a les 18 hores i serà oberta també a tota aquella persona que estiga interessada en el tema. Els interessats en assistir-hi poden inscriure's en el següent enllaç http://projeccio.uv.es a  l'apartat d'activitats- jornades (matrícula gratuïta).
Ajuntament de Sueca