El president de la Diputaciˇ Antoni Gaspar inaugurarÓ dissabte la Fira Gastron˛mica de l'Alc˙dia

Viernes, 4 de octubre de 2019 | e6d.es
• La XXV Fira Gastron˛mica obrirÓ les portes, del 5 al 9 dĺoctubre, amb 20.000 metres quadrats dedicats a gaudir dels sentits, 60 expositors, food trucks, espais de restauraciˇ i fira dĺatraccions
._000714
Dissabte 5, a les 11.30 del matí, serà la inauguració oficial de la 25a Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, a la qual assistirà el president de la Diputació de València, Antoni Gaspar, junt amb l’alcalde de l’Alcúdia i diputat, Andreu Salom,  la corporació municipal i el president de l’Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera, a més dels  representants de les entitats patrocinadores. Tot seguit la fira quedarà oberta al públic.
La Fira se celebrarà durant els dies 5, 6,7,8 i 9 d’octubre al parc de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, en horari de 10 a 14 i de 17 a 22 h. per als expositors i des de les 11 del matí fins les 12 de la nit per als espais de restauració.

Les novetats del 25 aniversari
A més de la oferta tradicional de carns i embotits casolans, formatges, saladures, dolços i pans artesans o les bodegues valencianes, que tenen ja la seua clientela fidel a esta Fira, cada any procurem aportar noves propostes de qualitat.
Enguany comptarem amb dues sessions de Cates a la carpa adjacent a la fira, diumenge 6 d’octubre, a les 6 de la vesprada, amb el celler Daniel Belda, de Fontanars i dimarts, 8 d’octubre, a la mateixa hora, vins de la Cooperativa  Sant Pere Apòstol, de Moixent.
També hi haurà un Show Cooking que tindran lloc en acabar la cata de dimarts 8 d’octubre  a càrrec de Pere Gómez Chef propietari del restaurant l’Oncle Pere de l’Alcúdia.
A més, i per primera vegada en la Fira gastronòmica, dilluns 27 es podrà tastar el Putxero d’un dels restaurants guanyadors del Concurs de Putxero Valencià  i postres de Kaki de la Ribera: Teresa i Voro, del  Restaurant Gambrinus, guanyador del concurs en 2014, elaborararan un putxero especial per a 100 racions, que se servirà a migdia en la carpa. Els tiquets seran de 4 racions i incluoran el putxero, la beguda i kaki de postres, al preu de 36 euros . Es farà la reserva de tiquets a l’estand de l’organització de la Fira Gastronòmica, a partir del dia de la inauguració.


 
Gastronomia i cultura, un bon maridatge
El mateix dia de la inauguració, dissabte 6 d’octubre, a les 20 hores i a la carpa de 800 metres quadrats instal·lada junt al parc de la Fira, tindrà lloc un Espectacle de Dansa Tradicional  al qual participaran el grup de danses Font d’Aixart, de l’Alcora i el Grup de Dansa de l’Alcúdia.
A les 11 de la nit, mentre continua la fira tradicional, l’espai de restauració i les atraccions, Macrodiscomòbil Crazy Zoo, en la mateixa carpa.
El XII Concurs de Putxero Valencià i Postres de Kaki de la Ribera
Organitzat també per l’Associació Fira Gastronòmica, el concurs arriba enguany a la seua dotzena edició amb molt bona salut. 18 restauradors de prestigi de la Comunitat Valenciana es donaran cita, dilluns 14 d’octubre, a los Salones Siglo XXI de l’Alcúdia, per a optar als premis del jurat que els coronen com Millor Putxero o millors Postres de Kaki 2019.
Ajuntament de l'Alcúdia._000472
._000448