| Edición diaria núm: | Año: 7 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Domingo, 14 de enero de 2018

POBLACIONES » Almussafes » El Poliesportiu d'Almussafes es prepara per a l'inici de la seua última fase de reforma
» Deportes » Instalaciones

El Poliesportiu d'Almussafes es prepara per a l'inici de la seua última fase de reforma

El consistori municipal invertirà prop de 190.000 euros en els treballs que facilitaran la pràctica d'esport


._000521
._000523
A la fi de febrer començaran les obres amb les quals conclourà la reforma global del Poliesportiu Municipal d'Almussafes, un recinte amb més de trenta anys d'antiguitat que amb el pas del temps i pel seu continuat ús havia patit una important deterioració. Després de les dues primeres fases, que es van desenvolupar en 2013 i 2015, l'última gran intervenció prevista per a aquest espai portarà un nou velòdrom, la substitució de la tanca perimetral exterior, la millora de part de l'accessibilitat i la renovació d'aspectes com la pintura, la lluminària o els sistemes de reg. A més, es construirà un gimnàs a l’aire lliure per a la pràctica de la calistènia. Després de finalitzar el període de licitació, la setmana que ve es farà pública l'adjudicació de les obres, que comptaran amb un pressupost inferior als 190.000 euros i està previst que concloguen el pròxim mes de maig.
Malgrat que tradicionalment havia sigut la zona més emblemàtica per a practicar esport, en els últims anys la deterioració al que s'havia vist sotmés el Poliesportiu Municipal d'Almussafes pel pas dels anys havia fet que la ciutadania abandonara aquest espai per a la realització d'activitats com l'atletisme. Aquesta situació va portar a l'Ajuntament de la localitat a iniciar en 2013 un ambiciós pla de reforma que s'ha traduït en tres grans fases amb les quals la infraestructura ha anat recuperant la seua esplendor, adaptant-se a les necessitats actuals dels centenars d'usuaris.
La tercera i última d'aquestes fases començarà a la fi de febrer o principis de març i amb ella conclourà la transformació d'aquesta zona esportiva situada en la zona nord del municipi. Malgrat que el Poliesportiu es troba totalment operatiu, pateix una sèrie de deficiències que se solucionaran durant la intervenció, que està previst que es desenvolupen al llarg de quaranta dies hàbils, aproximadament. D'aquesta forma, es calcula que al maig puga obrir les seues portes per a oferir a la ciutadania interessada en la pràctica d'esport a l'aire lliure les instal•lacions que facilitaran les seues activitats.
Les obres se centraran en quatre aspectes principals: la renovació de les tanques exteriors, la substitució de l'antiga pista del velòdrom, la millora de l'accessibilitat i la modernització d'aspectes relacionats amb la pintura, la lluminària i el mobiliari urbà.
Conclosa ja la fase de licitació, està previst que la setmana que ve s'adjudiquen les obres, que tindran un cost inferior a 190.000 euros, atès que les empreses havien de presentar rebaixes respecte al pressupost inicial amb el qual compta la intervenció. “Tenim moltes ganes que ‘El Poli’ torne a convertir-se en un punt de trobada per a la ciutadania, un lloc en el qual famílies i colles d'amics es reunisquen per a practicar esport d'una manera més còmoda i atractiva”, assenyala el regidor d’Esports, Pau Bosch.

Intervenció
El mur perimetral compta amb patologies diverses pel que es demolirà la part que dóna al carrer Benifaió, sent substituït per un altre de formigó armat que serà rematat per una tanca metàl•lica galvanitzada en la seua part posterior. La tanca del carrer de la Cooperativa també serà substituïda per un mur de les mateixes característiques, mentre que la de la Ronda Antoni  Ludenya mantindrà l'aspecte actual de fàbrica de rajola cara vista però incorporant una tanca superior de malla rígida d'acabat galvanitzat. Finalment, també es canviarà el muret i la malla de simple torsió en la separació interior amb el parc per un altre de les mateixes característiques.
L'antiga pista del velòdrom, de 7 metres d'ample amb peralts en les corbes, serà substituïda per una altra pista de 4 metres d'ample sense peralts. Així mateix, es demolirà completament per a instal•lar una pista d'aglomerat asfàltic verd amb base de zahorra compactada i sub base de sòl seleccionat entre voreres de formigó prefabricats.
En l'apartat de l'accessibilitat, està previst eixamplar la vorera existent en el carrer Benifaió, que actualment és d'un metre d'ample, per una altra de dos metres, així com la col•locació d'una rampa en el pas de vianants situat en l'encreuament amb el carrer de la Cooperativa. Aquest eixamplament es durà a terme cap a l'interior de la parcel•la, per la qual cosa el mur perimetral de fàbrica del carrer Benifaió serà retirat uns metres i, tal com s'ha assenyalat anteriorment, reconstruït íntegrament.
A l'interior també es duran a terme una sèrie d'intervencions menors amb la finalitat de millorar les instal•lacions, com per exemple pintures, canvis de lluminàries, actualitzacions de la xarxa de reg, la instal•lació de bancs o la reparació dels espais verds situats als costats de la pista, mesura amb la qual s'introduirà terra vegetal per a gespa i diverses espècies. Un d'aquests espais, concretament el situat en la zona sud de la pista polivalent, s'adaptarà per a poder realitzar exercicis de calistènia.

Antecedents
Aquesta serà la tercera i última fase de la rehabilitació global a la qual ha sigut sotmés aquest centre de referència, les instal•lacions del qual havien quedat deteriorades després de més de tres dècades d'ús continuat. La primera d'elles es va dur a terme en 2013 amb un pressupost de 59.000 euros, quantitat que es va utilitzar per a l'adequació de la pista polivalent i la col•locació de noves graderies.
En la segona, amb un pressupost total de 240.640 euros, es va remodelar íntegrament les dues pistes de tennis existents, construïdes en el seu moment amb formigó porós i que, en l'actualitat, estan dotades de paviment de resines tipus Greenset. A més, es va renovar tota la tanca perimetral de les citades instal•lacions, es va construir una pista de pàdel, es va rehabilitar el segon edifici de vestuaris de la dependència pública, convertint en accessible per a persones amb discapacitat, i es va millorar el paviment de la pista de frontó cobert. Finalment, també es va reparar la passarel•la d'accés al recinte, substituint la barana per una que ofereix millors garanties de seguretat, i es va instal•lar una nova porta d'accés.
Ajuntament d'Almussafes

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.