El poeta José Antonio Mateo presenta el seu quint llibre de poemes a Almussafes

Sábado, 20 de junio de 2015 | e6d.es
• La sala de conferčncies del Centre Cultural va acollir la precentació del poemari ‘Poemes que va mullar la pluja’, editat per Edipŕtria

._000350
El Centre Cultural d'Almussafes  va ser l'escenari, el passat dijous, d'una vesprada literària. L'integrant del grup poètic Argila de l'Aire d'Almussafes, va donar a conéixer la seua última obra, que porta per títol ‘Poemes que va mullar la pluja’, en què realitza un “viatge interior intimista, reflexiu i prou profund”. Jose Antonio Mateo va estar acompanyat pel poeta, Rafa Correcher.
La sala de conferències del Centre Cultural va acollir, durant la vesprada del dijous dia 18, la presentació pública del nou llibre de José Antonio Mateo, ‘Poemes que va mullar la pluja’, un poemari editat per Edipàtria en el que l'autor reflexiona sobre els aspectes més profunds i foscos de la vida encara que, com ell mateix explica, "conforme van passant les pàgines i apareixen aspectes com l'amor o la naturalesa, s'observa que a poc a poc es torna més clar i optimista".
José Antonio Mateo, membre actiu del grup poètic 'Argila de l'Aire', associació local dedicada a la difusió de la poesia i organitzadora dels premis literaris Marc Granell, va estar acompanyat durant l'acte pel poeta Rafa Correcher, el qual va definir l'estil de Mateo com “clar, senzill, pròxim i  res alambinat”, i pel gestor cultural de la localitat, José María Bullón. A més d'analitzar l'obra, ambdós van recitar junt amb altres amics alguns dels versos que la componen.
La regidora de Cultura, Teresa Iborra, que s'estrenava en el càrrec amb esta activitat literària, li va donar l'enhorabona a Mateo pel seu treball, a més de desitjar-li sort en este projecte i assegurar que el nou equip de govern “va recolzar estes iniciatives culturals i a Argila de l’Aire en el seu objectiu de difondre la cultura”.
‘Poemes que va mullar la pluja’ constituïx el seu quint llibre, format per un conjunt de poemes que "han de llegir-se correlativament per a entendre el significat del que volen transmetre, si es lligen per separat o de manera aleatòria perden part del seu sentit, perquè està concebut com a peces d'un puzle", assenyala el poeta, qui afig que “es tracta d'un llibre d'agraïments amb abundants  cites i referències a altres poetes i amics”.
Al llarg de la seua trajectòria literària, José Antonio Mateo ha editat altres quatre llibres de poemes i com a integrant d'Argila de l'Aire ha participat en multitud de recitals i en la publicació de la revista ‘Diáfora’, en la que al llarg de 12  números van intercalar peces inèdites de poetes consolidats amb altres d'artistes novells. Respecte a la seua evolució,  afirma que ara els seus textos “són més equilibrats, més  zen, al canviar el mode de veure les coses canvia també el mode de  comptar-les”.
Ajuntament d'Almussafes