El Perelló celebra el 20 aniversari de la seua constitució com a Entitat Local Menor

Viernes, 6 de diciembre de 2019 | e6d.es
• Juan Botella: “Ccontinuarem lluitant perquè els nostres veïns tinguen els mateixos drets que qualsevol veí de la Comunitat Valenciana”

._000006
Tal dia com ahir, 5 de desembre, de 1999, El Perelló es constituïa com a entitat local menor. Per este motiu, l'Ajuntament va organitzar un acte molt especial per a commemorar l’efemèride. En ell, van intervindre, entre altres persones relacionades amb tot el procés viscut, el primer alcalde que va tindre El Perelló, Javier Granell, qui, en el seu discurs, va remarcar la importància de tot l’aconseguit en eixe temps i les grans dificultats que es van trobar a l'inici. “Cansats que les nostres reivindicacions veïnals es perderen davant tanta burocràcia i desídia, vam decidir passar a l'acció i accedir a la política local per a ser nosaltres mateixos els que solucionàrem els nostres problemes”.
Granell va assenyalar també que, eixos inicis que va viure com a primer alcalde triat democràticament en la història del Perelló, “constitueixen l'època més dura, per la falta de mitjans i les traves que ens vam trobar, però també la més apassionant del meu temps dedicat a este Ajuntament”. Per a finalitzar, va voler remarcar “una veritat indiscutible” com és, que la declaració del Perelló com a entitat local menor, amb tot el que ha suposat de millores en les condicions de vida dels ciutadans, “va ser una gesta de tot un poble, sense protagonismes ni personalismes de partit, persones o institucions; sinó un èxit de tot un poble”. 
L'actual alcalde del Perelló, Juan Botella, va agrair la presència dels assistents a esta celebració, que representava, a més, un reconeixement al treball realitzat en totes les entitats locals menors de la Comunitat Valenciana, els alcaldes de les quals van estar també presents. Després de fer un poc d'història, recordant els inicis i tot el procés viscut fins a concloure el 5 de desembre de 1999, va voler agrair públicament “l'obstinació i la lluita de tot un poble, i la constància i el treball de la gestora de les entitats locals menors del Perelló i Mareny de Barraquetes. Resulta admirable el treball que van realitzar sense mitjans i sense cap suport”. Així mateix, Botella va assenyalar la importància de l'aconseguit l'any 2014, quan es va signar un conveni regulador pel qual El Perelló i Mareny de Barraquetes rebrien el 75% del recaptat en el seu àmbit territorial, acord aconseguit també, va assenyalar, “gràcies a la voluntat política de l'actual alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor, Carlos Ramírez”.
L'alcalde del Perelló va voler així mateix posar en valor la gestió diària que es realitza en les entitats locals menors, i va remarcar que continuaran lluitant “perquè els nostres veïns tinguen els mateixos drets que qualsevol veí de la Comunitat Valenciana”. En este sentit, es va referir als avanços aconseguits respecte a la CV-500 “hem aconseguit guanyar la primera batalla, gràcies als esforços dels veïns i al suport des d'algunes institucions, però continuarem lluitant fins a aconseguir una carretera sense impediments, sense dificultats per a circular”. Per a concloure, Botella va afirmar que el compromís de l'equip de govern serà continuar treballant perquè El Perelló seguisca creixent, tinga més autonomia i es convertisca en un referent a la Comunitat Valenciana.    
Per la seua banda, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va afirmar que “el nostre equip de govern sempre ha cregut en les seues entitats locals menors, en la seua autonomia i en la gestió directa als veïns que duen a terme els seus alcaldes. Són ells, i els seus regidors, els que millor coneixen les demandes dels seus veïns”. En este sentit, Vázquez va assenyalar que, des que va entrar en política, sempre ha apostat per una administració el més pròxima i personalitzada possible per als ciutadans de les entitats locals menors, sense duplicitats ni despeses polítiques innecessàries, que s'adeqüe de la millor manera a les necessitats dels veïns. Convençut del bon funcionament d'este model de gestió, Vázquez va concloure les seues paraules assenyalant que “nosaltres, i qui vos parla ara com a alcalde, hem demostrat en el temps, en diferents legislatures, el nostre suport a una gestió directa, sense importar el partit que governa. Seguirem treballant perquè El Perelló continue tenint dins del termini i en la forma escaient els recursos que li corresponen en els convenis signats”.
L'alcalde del Mareny de Barraquetes, i president de l'Associació Valenciana d'Entitats Locals Menors, AVELA, Jordi Sanjaime, va fer també un recorregut pels inicis i el desenvolupament d'estos anys, especialment en el moment més crític, en temps de crisi al país, en els quals van veure amenaçats seriosament tots els avanços aconseguits. Així mateix, va posar en valor el treball que realitzen des de l'associació que presideix, el secretari de la qual és l'alcalde del Perelló, Juan Botella. 
El diputat de Turisme i alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va acudir a l'acte en representació del president de l'ens provincial i, després de recordar amb afecte el temps que va treballar al Perelló com a mestre, va animar als presents “a continuar treballant units, sense tirar la tovallola, tenint sempre a la Diputació al vostre costat”.
L'Ajuntament del Perelló va aprofitar l’acte per a brindar també un reconeixement a tres persones molt importants en la història de l'entitat local menor, com són el primer alcalde, Javier Granell; el secretari, Enrique Pascual; i el primer treballador del consistori, Salvador Cortés; als qui l'alcalde, Juan Botella, els va imposar la insígnia de l'Ajuntament en senyal d'agraïment per la seua implicació i com a record d'este aniversari. Entre els assistents a esta celebració, es trobaven els diputats autonòmics Isabel Bonig, Mamen Peris i Carlos Gracia; i la regidora de l'Ajuntament de València, Julia Climent.
L'acte es va celebrar en la carpa de Festes engalanada per a l'ocasió, en la qual es va obsequiar als presents, per a finalitzar, amb un selecte vi d'honor i l'actuació en directe de l’Ateneu’s Big band.._000620 

._000690