| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 11/04/2021

POBLACIONS » Algemesí » Cultura » Exposicions

El Museu Valencià de la Festa es vesteix de seda a Algemesí

Obert al públic des del 10 d'abril


._000759
L'entorn museístic de la localitat d'Algemesí obri les portes després d'un període de reformes per mostrar al públic una exposició que pren com a fil conductor la fibra de la seda, tan arrelada a la nostra terra i que ha estat estructurant al llarg de la història com una matèria primera font d'inspiració per a multitud de dissenyadors però també motor essencial per a l'economia valenciana.
L'exposició, comissariada per l'historiador de l'art especialitzat en moda Guillem B.  Alventosa Talamantes, i que obrirà al públic des del 10 d'abril, està dividida en dues plantes i mostrarà la fibra aplicada al teixit a través de la indumentària tradicional i d'inspiració internacional.
Per una banda a la planta baixa es podrà fer un recorregut al llarg de la vestimenta tradicional valenciana dels segles XIX i XX amb vestits originals i reproduccions d'inspiració popular, cedides pels integrants del grup de danses local BERCA, les peces s'acompanyaran d'orfebreria produïda pels artesans algemesinencs  Agustín  i Amaia.
Per altra banda, a la sala Carmen Ferrés de la primera planta del museu, el visitant es podrà endinsar en la moda d'alta costura a través d'un recorregut organitzat de forma cromàtica per la moda de la segona meitat del segle XIX i el segle XX, fins a la dècada dels anys 90. Un homenatge a la seda com a fibra amb multitud d'aplicacions i inspiració per a grans dissenyadors de la moda pàtria com Pedro Rodríguez, Cristobal Balenciaga, Asunción Bastida, Lino Martínez, Elio Berhanyer, Manuel Pertegaz, i grans cases com Santa Eulàlia entre molts altres.
El comissari ha volgut fer un homenatge a la Cooperativa d'Alta Costura Espanyola, fundada pel valencià Pedro Rodríguez l'any 1940, i que va reunir, inspirant-se en la Chambre Syndicale de la Haute Couture francesa, a les millors cases i artífexs espanyols del món de la moda durant els anys 40-70 del segle XX. Les creacions dels coneguts com cinc grans (Pedro Rodríguez, Santa  Eulalia, El  Dique  Flotante, Asunción Bastida i Manuel Pertegaz) dialogaran amb altres dissenyadors internacionals com Christian Dior o Emmanuel Ungaro a la sala, per convertir la seda en la gran protagonista de l'art tèxtil.
Ajuntament d'Algemesí
 

._000791

._000525
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.