El Jutjat d’Alzira arxiva la denúncia de dos policies locals contra l’alcalde i un regidor de Guadassuar

Viernes, 11 de enero de 2019 | e6d.es
• Amb tota probabilitat el recurs confirmarà la resolució adoptada i ratificarà l’arxivament de les actuacions
._000520

._000565
El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Alzira ha dictat Interlocutòria de sobreseïment i arxivament en el procediment incoat arran una denúncia interposada per dos policies locals de Guadassuar contra l’Alcalde, En Salvador Montañana Sanz i el Tinent d’Alcalde i Regidor de Seguretat Ciutadana del dit municipi, En Joan Vicent Puchol Pérez.
L’afer s’inicià a partir d’un atestat elaborat pels dos agents de policia local per un presumpte delicte de coaccions en considerar els policies que la intervenció de l’Alcalde i del Regidor en una actuació que aquests dos agents duien a terme contra un veí de la localitat podia excedir les seues competències i emmarcar-se en l’àmbit penal.
No obstant això, una vegada escoltades les parts i practicades les diligències d’investigació oportunes el Jutjat ha conclòs que“no existe el mas mínimo indicio que losinvestigados coaccionaran o amenazaran a los agentesdenunciantes en la forma expuesta en suescrito de denuncia”.
La interlocutòria no és ferma i els denunciants han presentat un recurs de reforma davant el Jutjat d’Alzira i subsidiari d’apel•lació davant l’Audiència Provincial de València.
L’advocada dels càrrecs municipals, Mercè Teodoro, considera que el recurs no té la més mínima viabilitat jurídica atesa la falta absoluta d’elements fàctics de tipus penal que siguen atribuïbles als senyors Montañana o Puchol. De fet, la mateixa interlocutòria considera que “no aparecedebidamente justificadala perpetración del delito que ha dado motivo a la formación dela causa, habiendoresultadoacreditado tan solo la existència de conflictos a nivel laboral, horarioslaborales, entrealgunos de los agentesdenunciantes y el Ayuntamiento deGuadassuar a traves de suconcejal de Seguridad, asímismolohanadmitido los agentesdenunciantes en susdeclaraciones”. És a dir, els fets denunciats no són delicte i la única cosa que la instrucció penal ha pogut acreditar és l’existència d’un conflicte entre els agents i l’Ajuntament per raons estrictament laborals. La contundència amb la que s’expressa la instructora en la interlocutòria és absoluta i no hi ha cap element nou o a divergent que ens puga fer pensar que el tribunal que revisarà aquesta decisió la revocarà. Amb tota probabilitat el recurs confirmarà la resolució adoptada i ratificarà l’arxivament de les actuacions.
Ajuntament de Guadassuar