El Govern obri la porta a una quarta prňrroga fins al 24 de maig de l'estat d'alarma

Domingo, 26 de abril de 2020 | e6d.es
• “Es tracta d'un virus molt perillós i de molt de contagi, és molt precipitat pensar que l'estat d'alarma acabarŕ en quinze dies”

._000739
El ministre de Sanitat Salvador Illa pràcticament ha donat per fet que caldrà demanar una nova pròrroga de l'estat d'alarma a partir del 9 de maig. Així ho ha indicat en la roda de premsa que ha oferit amb la vicepresidenta de Transició Ecològica Teresa Ribera, en el Palau de la Moncloa, per a donar compte de la videoconferència que el president Pedro Sánchez, ha mantingut amb els presidents autonòmics.
Davant la pregunta de si s'acabarà l'estat d'alarma dins de quinze dies, el ministre de Sanitat ha dit que no podia anticipar res, però ha advertit que es tracta d'un virus molt perillós i de molt de contagi. Per això, ha deixat clar que és “molt precipitat pensar que l'estat d'alarma acabarà en quinze dies”.
El confinament general per a contindre el coronavirus ha experimentat aquest diumenge un primer "alleujament" amb l'eixida dels menors de 14 anys a passejar i, si tot va bé, dins d'una setmana tindrà un altre en permetre eixir al carrer a una altra franja de la població. No obstant això, tots aquests moviments continuaran fent-se sota l'estat d'alarma, que el Govern ja preveu obertament prolongar una vegada més, amb una quarta pròrroga que aconseguirà finals de maig.
 

 
L'actual, la tercera, ha entrat en vigor aquest diumenge, 26 d'abril, i es prolongarà fins a la mitjanit del 9 al 10 de maig. A pesar que per a aqueixa data, entorn del 10-11 de maig, el Govern espera que la situació haja millorat notablement, els plans del president Pedro Sánchezpassen per demanar autorització al Congrés per a prorrogar de nou l'estat d'alarma.
A raó dels 15 dies que han durat fins ara els diferents períodes, la mesura d'excepció no acabaria fins entorn del 24 de maig. La data quadra perfectament amb el termini que el mateix president va fixar per a l'inici de la desescalada, "en la segona meitat de maig". A més, l'obertura progressiva dels moviments i l'activitat serà "coordinada" entre el Govern central i les comunitats i per a això també és necessari mantindre l'estat d'alarma, apunten les fonts.
E6D._000740

._000436