| Edición diaria núm: | Año: 10 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Viernes, 21 de noviembre de 2014

POBLACIONES » Almussafes » El govern d'Almussafes aconseguix reduir el deute en cinc milions d'euros en set anys
» Política

El govern d'Almussafes aconseguix reduir el deute en cinc milions d'euros en set anys

Als pròxims presupostos de 2015 es preveu una baixada d'impostos i increment d'ajudes socials i subvencions


._000246
El pròxim dilluns 24, l'equip de govern presentarà en sessió plenària els Pressupostos Generals per a l'any 2015, que ascendixen a la quantitat de 13,5 milions d'euros. Els comptes municipals que marcaran la gestió de l'any que ve destaquen per la reducció del 0,66 per cent del volum d'ingressos respecte a l'exercici pressupostari anterior, com a conseqüència de la baixada de l'Impost de Béns Immobles en un 22 per cent en tot el nucli urbà. Esta rebaixa de la valoració cadastral, unida als criteris restrictius imposats per la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera del govern Central, que limita el sostre de gasto de les administracions públiques, tindrà el seu reflex en el  capítol d'inversions, als que es dedicaran un milió d'euros, la qual cosa suposa una reducció del 14,84 per cent respecte al 2014. A pesar de la xicoteta caiguda dels ingressos, el govern d'Almussafes continuarà reduint el seu nivell d'endeutament, situant-ho en 7,5 milions d'euros, a més d'apostar per les subvencions i ajudes socials, a les que se'ls aplica un increment del 6'84 per cent.
Per a l'alcalde i regidor d'Hisenda, Albert Girona, els comptes generals de l'any que ve mantenen unes condicions òptimes per a la prestació de tots els servicis públics, incloent les conegudes fins ara com “competències impròpies”, ja que l'Ajuntament d'Almussafes manté solvència, liquiditat i capacitat d'estalvi. “A  pesar de la limitació que ens imposa la legislació en matèria d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, hem elaborat un pressupost pensant en els nostres veïns i veïnes, en el que primen els gastos de caràcter social i que manté l'esforç en tots els programes d'atenció als més desfavorits i al foment de l'ocupació”.
Des de l'Alcaldia s'incidix, així mateix, en el reflex que ha tingut la bona gestió en la reducció del volum de deute, que se substantiva entorn al 64% respecte als recursos ordinaris i un 6% menys que en l'anterior exercici pressupostari, situant el nivell d'endeutament en 7,5 milions d'euros, “enfront dels 12,5 que heretàrem de l'anterior govern socialista”. I afig “l'esforç de control del gasto realitzat durant els últims set anys de govern ha fet possible la rebaixa del deute en cinc milions d'euros, una amortització de capital que ens ha permés mantindre el superàvit dels últims exercicis, assegurar la qualitat dels nostres servicis públics, incrementar la partida d'acció social i invertir en política d'ocupació més de 800.000 euros en els dos últims anys”.
Este esforç s'ha combinat també amb la voluntat del pagament als creditores en un termini raonable, superant els problemes de tresoreria generats pels impagaments de la Generalitat Valenciana, a més de continuar mantenint una situació d'estabilitat pressupostària amb estalvi net també per a l'exercici del 2015.
Així mateix, s'ha reduït el valor cadastral de l'IBI del nucli urbà en un 22%, mantenint el tipus impositiu en el 0'42 % i situant el coeficient municipal quasi al mínim legal aplicable per llei (entorn d'un 0'4%) i, per tant, el més baix de la comarca. “Els nostres veïns comprovaran en els seus rebuts esta mesura que hem adoptat amb la major de les responsabilitats, sent conscients que esta decisió desembocaria en una reducció en la recaptació del 0'66%, respecte al pressupost d'enguany”.
 
El compromís amb l'ocupació
Els Pressupostos Generals de 2015, que entraran en vigor el pròxim dia 1 de gener i que ascendixen a la quantitat de 13,5 milions d'euros, destaquen principalment per destinar un considerable muntant econòmic a les polítiques d'ocupació. De fet, la partida que permetrà el desenrotllament del nou Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació, amb subvencions a empreses, emprenedors i cooperativa, està dotada amb més de 425.000 euros.
 
Gran aposta per les polítiques socials
A pesar del sostre de gasto, l'Ajuntament d'Almussafes continuarà aplicant una ambiciosa política en matèria assistencial durant l'exercici del 2015. En este sentit, el capítol destinat a atencions benèfiques i assistencials, és a dir, les ajudes que brinda l'ajuntament d'Almussafes a les famílies per a gastos de primera necessitat, conserva una dotació de 100.000 euros.
Així mateix, el consistori continuarà finançant entre el 50 i el 70 per cent del cost de les beques de menjador de tots aquells alumnes que no obtenen les ajudes de la Conselleria d'Educació, i que en el curs 2014-2015 ascendixen a la quantitat de 178, la qual cosa suposa una dotació pressupostària de 75.000 euros en els nous comptes municipals i un increment de la consignació del 52'58% respecte a l'exercici pressupostari del 2014, en el que ja se li va aplicar un augment del 53'57 % a la citada partida.
També amb la finalitat de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar, una de les grans apostes per a l'any que ve és l'augment de la quantitat pressupostària consignada a les beques de guarderia, que passen de 50.000 a 100.000 euros, fixant la subvenció màxima per sol·licitant en 1.000 euros.
A més de mantindre l'import de 65.000 euros per al Servici d'Ajuda a Domicili i 15.000 per al Programa d'Atenció Matern-Patern Infantil, es destinen 145.000 euros per a finançar les places residencials municipals, 25.000 euros més que en el pressupost d'enguany 2014, i s'incorporen novetats importants. “L'any que ve Som i Estem rebrà una subvenció de 3.916 euros, 2.916 euros més que el que percebia fins ara, i a més hem creat una nova línia d'ajuda per a les persones amb dificultats de mobilitat, un servici de taxi que sufragarem amb la quantia de 18.000 euros, i que servirà per al seu desplaçament fins a l'Hospital de la Ribera”.
 
Línia de subvencions
Les transferències de capital s'incrementen en un 23'72%, al passar de 126.500 a 156.500. A pesar de la disminució de les ajudes per a l'adquisició de la primera vivenda per part dels jóvens, que patixen una reducció de 3.000 euros com a conseqüència de la poca demanda existent, es creen les subvencions del lloguer, fixades en 20.000 euros. També es mantenen les transferències de capital per a l'adquisició d'instruments i la reforma de les dependències de la Societat Musical, que ascendixen a 95.000 euros, i altres 40.000 euros per a la protecció del patrimoni històric, en este cas l'església parroquial. Els nous comptes incorporen, així mateix, una nova línia de subvenció de 2.000 euros per al finançament de l'adquisició d'instruments tradicionals valencians a la Gorgera d'al-mansáf i, a estos conceptes, se sumen les subvencions ordinàries i extraordinàries que es repartixen entre les entitats culturals i els clubs esportius, que s'han mantingut en els mateixos termes i a les que no se'ls ha aplicat cap retall.
 
Les inversions del 2015
Al capítol d'inversions es destinen un milió d'euros, la qual cosa suposa una reducció del 14,84% respecte del 2014. “Hem hagut d'adaptar-nos als criteris restrictius que ens imposa l'estabilitat pressupostària, el sostre de gasto i les disposicions estatals de racionalització”, comenta Girona.
Destaquen principalment els 175.000 euros que es van a invertir en obres en el parc Rural, principalment en la construcció del Camp de Tir, 135.000 euros destinats a actuacions urbanístiques en la zona junt amb el centre d'adults i 100.000 euros per a expropiacions en la zona esportiva. Així mateix, es consignen 133.000 euros per a concloure el projecte de millora del Poliesportiu Municipal i realitzar obres en la piscina, 117.000 euros per a la renovació del mobiliari urbà, 63.000 euros per al Pla Provincial d'Obres i Servicis, així com 50.000 euros per a escometre la segona fase de la reforma del parc del Sagrario, entre altres.
Ajuntament d'Almussafes
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.