El Festival de Curts en Llengua de Signes d'Almussafes continua creixent

Jueves, 29 de junio de 2017 | e6d.es
• S'integrarà en la Plataforma que crearà l'Institut Valencià de Cultura

._000471

._000407
Dimecres passat, 28 de juny, l'Institut Valencià de Cultura (IVC) va organitzar una jornada sobre festivals de cine en el Centre del Carme amb motiu de la celebració de Cinema Jove, en la que es va abordar la creació d'una plataforma en què s'integren els més de 70 festivals valencians de l'audiovisual en actiu amb l'objectiu d'impulsar projectes comuns, debatre estratègies d'internacionalització, coordinar calendaris de celebració i establir portaveus i noves vies de diàleg abans les institucions. El president d'Almussord, Jorge Fernández, la regidora de Cultura, Teresa Iborra, i el gestor cultural, José Mª Floró, en qualitat d'organitzadors de l'I Festival de Curts en Llengua de Signes que va acollir Almussafes el passat 3 de juny, van assistir a l'esdeveniment.
Els festivals de cine volen constituir-se en una associació que exercisca d'agent interlocutor entre l'administració, la nova radiotelevisió valenciana i el sector empresarial.
Aprofitant el marc del Cinema Jove i després de diferents reunions, dimecres passat, a instàncies de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), els 76 festivals que integren la base de dades del FestiMapp es van donar cita en el Centre del Carme per a debatre sobre la necessitat del col•lectiu d'estructurara en una plataforma que servisca com a agent i organitzador.
Esta jornada sobre festivals de cine s'emmarca dins de Pla Valencià d'Internacionalització de les Indústries Culturals i Creatives, que forma part del Pla Estratègic Cultural 'Fes Cultura'.
Durant la trobada també es van revisar les noves incorporacions a 'FestiMapp, Mapa de festivals de la Comunitat Valenciana' que arreplega les dades més rellevants dels esdeveniments cinematogràfics valencians, des de les seues dates de celebració fins als continguts temàtics i les activitats que oferixen cada un d'ells. En l'actualitat, 'FestiMapp' integra 76 festivals de l'audiovisual registrats en la seua base de dades, entre ells el Festival de Curts en Llengua de Signes d'Almussafes, que el passat dia 3 de juny va celebrar la seua primera edició amb un gran èxit de participació.
En l'acte van intervindre el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno; i el director de Cinema Jove, Carlos Madrid, a més de diversos directors i representants dels festivals valencians de l'audiovisual.
Ajuntament d'Almussafes