El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme Rubén Trenzano ha visitat Sueca

Lunes, 23 de noviembre de 2015 | e6d.es
• Va explicar que està visitant totes les localitats amb seu de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià
El passat dissabte, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, va visitar l'IES Joan Fuster de Sueca on s'han realitzat les proves de la Junta Qualificadora de coneixements de valencià.
El representant autonòmic, que va voler agrair així personalment el treball de tots els examinadors, va estar acompanyat en la seua visita al municipi per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor d'Educació, Vicent Baldoví.
Trenzano va explicar que està visitant totes les localitats amb seu de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià amb l’objectiu d’agrair la tasca dels examinadors en l’ensenyament i la normalització de la nostra llengua. El director general de Política Lingüística els va anunciar, a més, que la Junta Qualificadora s’ha d’adaptar al marc comú de referència, el que significa que hauran de treballar a sis nivells, en compte dels quatre actuals i va remarcar, sobretot, que “esta institució ha de treballar perquè les seues proves no siguen el final d’un període formatiu sinó l’inici d’un contacte permanent de l’alumne amb la nostra llengua”.
Per la seua banda, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, es va mostrar molt agraïda per la visita del responsable de Política Lingüística. “És molt important per a nosaltres vore que la gent que treballa en altres institucions públiques valencianes es desviu per estar en contacte amb allò que s’està fent als pobles, per conèixer de primera mà i en definitiva reconèixer la tasca que s’està fent” va assenyalar Tamarit.
Alhora, l’alcaldessa va agrair també a Trenzano la seua aposta pels mitjans de comunicació en la nostra llengua. Tamarit recordava així una línia d’ajudes per al foment del valencià als mitjans de comunicació, valorada en un total d’un milió i mig d’euros, que va presentar la direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme el passat divendres. I en este sentit, Tamarit va acabar assenyalant “a Sueca tenim la grandíssima sort de tenir una televisió, Sueca TV, i altres iniciatives privades que treballen la informació de manera íntegra en la nostra llengua”.
Ajuntament de Sueca