El crit de desesperació de la mare de Wafaa demanant que torne a La Pobla Llarga

Miércoles, 18 de noviembre de 2020 | e6d.es
• Ahir es va commemorar un any de la seua desaparició amb una concentració amb molt de sentiment per part dels veïns, amics i familiars

La localitat de La Pobla Llarga va commemorar en la vesprada d'ahir un trist aniversari, el dia en què Wafaa Sebbah feia un any que va desaparéixer. Amics i familiars van voler recordar-la mitjançant una concentració que va tindre lloc a les portes de l'ajuntament de la localitat de la Ribera. El fet que la jove estiga desapareguda des del passat novembre de 2019 manté amb l'ànima en suspens a tota la localitat i es una autèntica tortura per als seus familiars, especialment per a sa mare que ahir no va poder continuar amb la lectura del manifest i després va haver de ser atesa pel grau de nerviosisme i desesperació que està patint.
L'alcaldessa de la Pobla Llarga Neus Garrigues, en declaracions a El Seis Doble, va recordar que les investigacions continuen baix secret de sumari, però que les forces policials i els investigadors continuen avant amb la seua tasca.
Cal recordar que l'última pista de la jove es va donar el passat novembre en la veïna localitat de Carcaixent. Des d'aquell dia, silenci i falta de notícies davant l'angoixa de la família que, en tot moment, ha rebut el suport d'amics i veïns.
La jove de 19 anys residia des de feia algun temps a Carcaixent amb un amic de mitjana edat malgrat estar empadronada encara amb la seua família a La Pobla Llarga. Encara que ja no es veien diàriament, va ser la seua mare qui es va decidir a denunciar la desaparició el passat 30 de novembre. Havien transcorregut dues setmanes sense que Wafaa ni tan sols es posara en contacte amb ella telefònicament i el cas de Marta Calvo en una localitat situada a tot just uns quilòmetres de Manuel començava a copar bona part de les notícies.
Els agents, inicialment, van sospitar que la desaparició podria haver-se produït de manera voluntària. L'esborrat de tots els seus missatges d'una coneguda xarxa social dirigia les perquisicions cap a aqueixa hipòtesi, segons van manifestar fonts de la investigació, ja que Wafaa hauria pogut accedir al seu telèfon mòbil sense problemes. No obstant això, transcorregut el temps i iniciades les perquisicions per part de la Guàrdia Civil per a tractar de donar amb el seu parador, la direcció del cas comença a apuntar cap a que la desaparició fora forçosa i que un tercer realitzara l'esborrat dels missatges per a evitar que es poguera rastrejar la seua pista.
Poc després els investigadors van situar a la xica o, més ben dit, al seu telèfon mòbil, en un centre comercial de Carcaixent. El terminal de Wafa s'havia connectat de manera automàtica a la xarxa wifi d'un dels establiments del centre i això podia llançar un poc de llum sobre els dies posteriors a la seua desaparició. Els investigadors es van traslladar a l'inici de l'any al lloc per a sol•licitar els enregistraments de les càmeres de videovigilància i, a través del visionat coincident amb les hores de la connexió, podrien estar identificant a la persona que portaria damunt el terminal de la xica i que, per tant, tindria alguna cosa a comptar sobre la seua desaparició.
Pel que sembla, el mòbil de Wafaa portava activat de manera permanent la connexió a xarxes wifi i, com ella ja havia estat connectada a la xarxa del centre els mesos anteriors, el dia que aquesta persona va acudir al lloc després de la desaparició de la jove, el telèfon es va connectar de manera automàtica.
E6D