El CRIS i el Centre de Dia per a Malalts Mentals de Carcaixent iniciaran en breu la selecció del personal

Jueves, 6 de septiembre de 2018 | e6d.es
• Es necessitarà donar cobertura a 20 llocs de feina de personal especialitzat en salut mental i de manteniment i serveis

._000570
.
._000049
L’alcalde de Carxaixent, Paco Salom, ha avançat que en breu s’iniciarà el procés per a la contractació de personal per al futur Centre de Dia i Cris per a malalts mentals de Carcaixent. Com ha explicat, la selecció i formació correspon a la Fundación Manantial, encarregada de la gestió dels centres, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Carcaixent. Salom ha realitzat estes declaracions durant la visita de la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, a les obres de les instal•lacions que està previst que finalitzen el proper mes de novembre amb l’objectiu que els centres entren en funcionament en el mes d’abril.
La construcció del CRIS i Centre de Dia ha sigut possible gràcies a la cooperació interinstitucional entre la Diputació de València, la Conselleria i l’Ajuntament de Carcaixent, amb un pressupost d’execució d’1.613.275 euros i una subvenció de 800.000 euros per part de la corporació provincial. La gestió integral del centres correspondrà a la Fundación Manantial,  una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció integral de les persones amb trastorns mentals greus i amb experiència en la gestió de centres com els que estaran ubicats a Carcaixent.
Els dos centres ocuparan una superfície de 800 metres quadrats i donaran cobertura a 90 persones usuàries, 70 per al CRIS i 20 per al Centre de Dia. Este últim serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. Pel que fa al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), oferirà serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situacions concretes dels usuaris i de les usuàries.
Paco Salom ha explicat que a partir de la propera setmana, des de l’Espai de Desenvolupament Local de l’Ajuntament col•laborarà en el procés de recepció de candidatures, que després seràn enviades a la Fundación Manantil qui serà l’encarregada de la selecció i formació de personal. En total està previst de donar cobertura al voltant de 20 llocs de feina dels quals 15 seran de personal especialitzat en salut mental i la resta de manteniment i serveis. Des de la Fundación Manantial han manifestat la seua intenció que tot el personal contractat, en la mesura de les possibilitat, siga veí o veïna de Carcaixent.
Per la seua part, la diputada de benestar social, Mercedes Berenguer, s’ha mostrat molt satisfeta de que el futur CRIS i Centre de Dia siga una realitat, ja que feia més de 20 anys que l’administració no iniciava projectes d’este tipus per tal de donar resposta a les necessitats d’un col•lectiu que estava “oblidat i amagat” com és el de les persones amb malalties mentals. A més, també ha agrait el treball realitzat des dels diferents departaments de l’Ajuntament,  per tal de poder iniciar les obres de les instal•lacions en un temps rècord i fer que les instal•lacions siguen ja“una realitat que en breu donarà resposta a les persones amb malalties mentals greus i a les seues famílies”.
Ajuntament de Carcaixent