El Consorci Ribera i Valldigna uneix cultura i tractament de residus

Viernes, 11 de noviembre de 2016 | e6d.es
• Mitjançant la concessió del “Premi Internacional Enric Solbes" al millor àlbum il•lustrat als premis de literatura Ciutat d’Alzira


El Consorci Ribera i Valldigna, presidit per l’Alcalde de Guadassuar, Salvador Montañana, pretén apropar la cultura a la gestió de residus i del medi ambient, i per això, patrocinarà, per primera vegada, el “Premi Internacional Enric Solbes al millor àlbum il•lustrat”, que haurà de fomentar valors com el respecte per la natura i la cura del medi ambient.
El premi, que s’entregarà durant la nit del divendres a la gala dels Premis Ciutat d’Alzira, tindrà una caràcter internacional, ja que les obres a valorar podran estar escrites en qual-sevol llengua oficial de la Península Ibèrica, en francès o en anglès. La quantia patrocinada pel Consorci Ribera i Valldigna pel premi, ha aconseguit reunir àlbums il•lustrats de gran qualitat i un important missatge ambiental, al tractar-se d’ú dels premis més importants per aquest tipus d’obres de l’Estat Espanyol i el cinquè a nivell europeu.
El nom del guardó, del que es farà entrega per primera vegada a la gala de premis del Concurs Literari Ciutat d’Alzira, que organitzen l’Ajuntament d’Alzira i l’Editorial Bromera, rendeix homenatge a Enric Solbes, dissenyador de Bromera i veí d’Alzira per adopció. Encara que per extensió, volem rendir homenatge als grans dissenyadors i il•lustradors valencians, del present i del passat, sobretot a aquells que, a través d’albums il•lustrats, llancen un missatge de respecte, convivència i cura del medi ambient, segons el Consorci Ribera i Valldigna.
Segons el President del Consorci, Salvador Montañana, “l’idea de que patrocinar un nou Premi Literari al Ciutat d’Alzira podia ajudar a trencar la inèrcia negativa dels enfronta-ments i foscor al sí del Consorci Ribera i Valldigna, també, per què no dir-ho, la percepció trista d’imatge lletja de quasi trenta anys de brutícia i mals olors aportats per la planta de Tractament de Residus, al bell mig de la nostra comarca”.
Per a Salvador Montañana, “la cultura i l’educació afegeix un nou espèrit a la manera de fer les coses. Amb tots els acords presos per unanimitat, a les dues darreres assemblees generals, per les quals el Consorci Ribera i Valldigna acaba de posar en marxa la primera part del Complex de Valorització de Residus que és considerat com el més eficient en recuperació i reciclatge que, a més, podrà ser visitat per complet amb circuit educatiu i de conscienciació, tant per escolars com per associacions. Un nou concepte i referència en el reciclatge i l’ecologia”. Una manera de demostrar que el foment per la cultura té molt a veure amb l’educació i conscienciació ambiental de tots els ciutadans de la Ribera i la Valldigna.
Consorci Ribera i Valldigna