El conseller MarzÓ realitza una xarrada a Sueca sobre finanšament valenciÓ just

MiÚrcoles, 7 de octubre de 2015 | e6d.es
• MarzÓ: ôNo valen excuses de si ara governen els meus o els altres, el Poble ValenciÓ Ús molt mÚs important que tot aix˛ö

La capital de la Ribera baixa acull el conseller dins del marc de difusió de la necessitat d'un finançament just que ha emprés el Consell valencià.
A la xarrada assisteixen representants de les corporacions municipals de diversos municipis de la comarca.
Aquest dimarts el conseller d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha realitzat una xarrada sobre finançament valencià just a Sueca. Aquesta ronda de conferències informatives les estan realitzant els membres del Consell valencià en el marc de la celebració del 9 d'octubre a fi d'informar de primera mà a la societat valenciana sobre els reptes i les necessitats d'un finançament just del Govern central per als valencians i les valencianes.
«Eixe acord de la societat valenciana, més enllà d'ideologies, ens ha de servir per solucionar aquesta situació injusta que ens genera 3 problemes greus: un deute inassumible, un dèficit d'inversions flagrant de l'estat en el territori valencià i un sistema de finançament que incompleix el principi d'igualtat entre ciutadans de l'estat», ha explicat el conseller Marzà.
En la xarrada el conseller ha destacat diversos punts: la necessitat d'una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite els valencians i les valencianes disposar d'uns serveis públics fonamentals;  el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats que se xifren en vora 12'5 milions d'euros entre els anys 2002 9 2013 i la necessitat d'establir mecanismes de compensació; i l'execució per part de l'Estat d'unes inversions equiparables al pes poblacional de la nostra autonomia.
El conseller Marzà ha comptat amb el suport de l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i d’altres representants de diverses corporacions municipals de la comarca.
«Estem segurs que tots els valencians i valencianes, pensen com pensen o parlen com parlen, volen ser ciutadans de primera. I esta aspiració col·lectiva l'hem de fer possible de forma col·lectiva, colze amb colze, els cinc milions de persones que vivim a la Ribera Baixa, els Ports o el Baix Vinalopó», ha comentat el conseller Marzà i ha continuat: «No valen excuses de si ara governen els meus o els altres, el Poble Valencià és molt més important que tot això. No és un tema del Consell, és de totes i tots. Hem d'unir-nos com a poble i reclamar justícia perquè ens juguem el futur».
Ajuntament de Sueca