El Consell aprova la col·laboració entre l'IVAJ i la Mancomunitat de la Ribera Baixa per a l'emissió de Carnet Jove

Lunes, 5 de octubre de 2020 | e6d.es
• Més de 13.000 joves residents a la Ribera Baixa es poden beneficiar d'aquest conveni

._000748
El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Mancomunitat de la Ribera Baixa per a l'emissió del Carnet Jove a joves de 14 a 30 anys.
El conveni regula les condicions de col·laboració entre la Generalitat i la mancomunitat, que integra els municipis d'Albalat de la Ribera, Almussafes, Benicull de Xúquer, Corbera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola, Sollana, i Sueca, oferint un nou servei als i les joves, d'acord amb els termes que estableix l'Associació Europea del Carnet *Jove (*EYCA) i l'IVAJ.
La mancomunitat, com a entitat adherida a Carnet Jove, fixa unes condicions especialment favorables d'accés o utilització per a joves titulars del Carnet Jove, en els actes culturals i esportius que organitze i concretament estableix un 10% de descompte en les inscripcions als cursos de formació i idèntic percentatge en aquelles activitats, jornades i esdeveniments en què es requerisca el pagament d'una quota.

Carnet Jove a la Ribera Baixa
Més de 13.000 joves residents a la Ribera Baixa es podran beneficiar d'aquest nou servei, en una comarca que compta amb un total de 22 entitats adherides que realitzen descomptes, entre elles els ajuntaments d'Almussafes, Corbera, Cullera i Favara.
L'IVAJ actualitza en el seu web tota la informació respecte a les 1.223 empreses i entitats que estan adherides actualment a la xarxa Carnet Jove, d'elles 148 ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana amb la següent distribució: 70 a la província de València, 51 en la d'Alacant i 27 en la de Castelló.
Així mateix, l'IVAJ informa de promocions i ofertes especials a través d'una llista de distribució de Carnet Jove amb 3.194 usuaris i usuàries i de les xarxes socials.
El Carnet Jove és document de caràcter personal i intransferible que ofereix a la persona titular serveis i avantatges per a facilitar la seua mobilitat i intercomunicació, així com l'accés a béns i serveis de caràcter social, cultural, econòmic, educatiu, recreatiu, esportiu, de consum, de transport i similars.
Aquest programa de l'IVAJ es desenvolupa conjuntament amb la resta de Comunitats Autònomes i amb més de 30 països de l'entorn europeu que conformen l'Associació del Carnet Jove Europeu (EYCA), que garanteix la reciprocitat de les prestacions en els diferents països adscrits. A més, el Carnet Jove de la Comunitat Valenciana ha integrat el Carnet de Alberguista amb l'objectiu de millorar els avantatges que obté la gent jove.
G.V.