El Congrés d'Educació Josep Lluís Bausset torna a celebrar-se en l'auditori principal de la Casa de la Cultura

Viernes, 28 de septiembre de 2018 | e6d.es
• Enguany destaca la participació de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana en l'organització de les conferències

._000551
._000448 
El Congrés d'Educació Josep Lluís Bausset arriba a l'onzena edició sota el títol "L'educació, un compromís ineludible" a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia, espai que està sent el punt de reunió dels ponents àvids en intercanviar idees sobre el present i el futur de l'educació. Durant tres dies – 27, 28 i 29 de setembre - s'han programat sis ponències en les quals s'està aprofundint sobre la formació i la divulgació de noves metodologies educatives.
Així mateix, després del lliurament de documentació i el pertinent acte inaugural, el Congrés va començar ahir, dijous 27 de setembre, amb la ponència "Identificació i tractament de les dificultats de l'aprenentatge", que va ser càrrec de la catedràtica emèrita de la Universitat de València, Ana Miranda Casas. Tot seguit, la mestra i membre del Moviment de Renovació Pedagògica María Ángeles Llorente va impartir la segona conferència d'aquesta primera jornada sota el títol "Redefinir l'educació pública des de l'ètica i el compromís".
El divendres, 28 de setembre, és el torn del president del Moviment contra la Intolerància, Esteban Ibarra Blanco. La seua ponència versa sobre l'educació per la tolerància i els drets humans enfront de la discriminació i els delictes d'odi. Per la seua part, tanca aquesta segona jornada Mariano Fernández Enguita, catedràtic de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, amb el suggeridor títol "L'aula ha mort: llarga vida a l'escola".
El tercer i últim dia d'aquest fòrum educatiu, s'obrirà dissabte al matí amb la participació del catedràtic de psicobiologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Ignacio Morgado Bernal, qui parlarà sobre les aportacions que ha realitzat la neurociència per a millor l'aprenentatge. La sisena i última ponència serà a càrrec de l'escriptora Rosa Regàs, amb el títol "Per una escola pública i laica: testimoni d'una dona".
En l'edició de l'any anterior, participaren personalitats destacades del món de la cultura com ara Federico Mayor Zaragoza, Isabel-Clara Simó o Gemma Lluch. La nòmina de figures rellevants al llarg de les últimes deu edicions s'ha disparat amb noms com Samí Nair, Francesco Tonucci, Adela Cortina, José Sacristán i Ángel Gabilondo, entre d'altres.  
Ajuntament de l'Alcúdia


._000006VD