El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca desembarca en el Congrés dels Diputats

Jueves, 28 de febrero de 2013 | e6d.es
• Els dos restaurants amb què compta el Parlament espanyol van servir ahir paella valenciana cuinada segons la recepta del Concurs Internacional que se celebra en Sueca

Un total de 650 racions de paella valenciana, cuinades segons l’autèntica recepta del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca,  van ser degustades ahir pels comensals que van acudir als dos restaurants amb què compta el Congrés dels Diputats; tot un èxit que demostra que el 90% es va decantar per este plat tan nostre i tan valorat.
La inciativa de promocionar el nostre Concurs en un lloc tan emblemàtic com el Parlament, va partir del diputat nacional suecà, Joan Baldoví, qui també va acudir ahir a un dels restaurants per a degustar la seua ració de paella, i va comptar amb la col•laboració del Grup Cantoblanco, posseïdor de la concessió administrativa dels dos restaurants. A més de la degustació d’una ració de paella cuinada per professionals experts en este plat, l’Ajuntament de Sueca va entregar, a totes les persones que la van triar en el seu menú, diversos obsequis que van consistir en un saquet d’arròs D.O. València, una cullera de fusta i un fullet informatiu que contenia els ingredients que s’utilitzen en el Concurs de Sueca i la recepta per a cuinar-la.
La regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Teresa Ribes, es va desplaçar fins al Congrés per a participar en la promoció d’este esdeveniment gastronòmic tan important, comprovar així l’èxit de la iniciativa. “A  l’assabentar-se de la presència de cuiners que havien viatjat des de Sueca per a cuinar autèntica paella valenciana, totes les persones es decantaven de seguida pel nostre plat. Com no anem a aprofitar-nos d’esta oportunitat!, deien. A més, estaven encantats amb els obsequis que els vam entregar i sentien molta curiositat per la recepta i pels ingredients. Vull agrair a totes les persones les felicitacions que em van traslladar, així com a Javier Gutiérrez, gerent dels dos restaurants, i a Arturo Guiroy, cap de cuina, les facilitats que ens van brindar en tot moment, l’entusiasme que van demostrar i com es van bolcar amb esta iniciativa, tant ells, com tot l’equip de cuiners”, ha assenyalat Ribes.   
La confecció de les paelles va ser realitzada pels cuiners Jesús Melero, coordinador del Concurs de Sueca, i Antonio Collado, especialista en arrossos.
Ajuntament de Sueca