El Col·lectiu Dynamo aposta per la peatonalització de Carcaixent en el seu esborrany de trànsit

Martes, 26 de febrero de 2019 | e6d.es
• Va proposar una reordenació del trànsit centrada en la coordinació dels carrers per canviar alguns sentits de direcció dels mateixos i afavorir així la peatonalització
._000603

._000570
El dijous de vesprada es va presentar a la Biblioteca Municipal de Carcaixent el treball que durant els últims mesos ha realitzat l’equip tècnic del Col•lectiu Dynamo.  Sobre la projecció d’un plànol de la localitat, es va proposar una reordenació del trànsit centrada en la coordinació dels carrers per canviar alguns sentits de direcció dels mateixos i afavorir així la peatonalització d’algunes vies. Amb esta proposta,  es crearien dos anells circulars que envoltarien la ciutat: una primera ronda interior, pròxima al centre urbà per a, posteriorment, una segona ronda externa per portar la màxima circulació possible fora de les zones per al veïnat.
Pasqual Boquera, professor universitari a la UPV i president del Col•lectiu Dynamo, va ser l’encarregat de fer les explicacions pertinents al mig centenar de veïnes i veïns que acudiren per saber en què treballa l’associació. Així, com va posar de manifest al llarg de la seua intervenció, este col•lectiu cívic treballa per a aconseguir un nou model de ciutat basat en la mobilitat urbana sostenible, així com amb més zones verdes i una millora de l’entorn de la ciutat, que ha de ser reocupada per la població.
La proposta de trànsit presentada ahir mostrava com esta reordenació de la circulació no solament donaria un protagonisme total a les persones vianants, sinó que també augmentaria el número d’aparcaments a la ciutat. Altre dels punts tractats a la reunió va ser la creació d’ un grup de treball relacionat amb les Rutes Escolars Segures i la presentació de la nova campanya #ReciclaLaBici, on Dynamo es compromet a arreglar bicicletes per a després donar-los un segon ús, donant-les a gent amb risc d’exclusió social.
L’esborrany de reordenació del trànsit presentada per Dynamo ha estat fet de manera altruista per part del seu equip tècnic integrat per enginyers, arquitectes, aparelladors i tècnics en general. Com va explicar Pasqual Boquera, la intenció és que puga dur-se a terme,   “farem arribar una còpia a l’ajuntament per a que estudie les possibilitats de les que a Dynamo parlem i que s’integren, en la mesura de les possibilitats en el PMUS que està redactant-se actualment».  Este esborrany, com va matissar està en un punt molt inicial i exposat a la societat, per tant, obert a modificacions i a introduir altres aspectes que encara no s’han contemplat: aparcaments de bicicletes, tipus d’arbrat, zones de càrrega i descàrrega, ciclovies...
Dynamo continua treballant per canviar l’entorn i els carrers de Carcaixent. I per a tal, al llarg de les pròximes setmanes continuaran reunint-se amb tots els agents socials i polítics de la ciutat, per fer d’esta un espai comú de totes i tots.
Col•lectiu Dynamo