El certamen de bandes 'Ciutat de Cullera' incrementa la seua dotació

Martes, 19 de diciembre de 2017 | e6d.es
• Totes les societats musicals participants rebran premi en metŕl•lic per primera vegada en la seua histňria

._000464

._000351
El certamen nacional de bandes més antic d'Espanya tindrà enguany més dotació econòmica. La LXXI edició del 'Ciutat de Cullera', que se celebrarà el 8 d'abril, donarà premi en metàl•lic per primera vegada al segon i al tercer classificat, ha informat la primera tinent d'alcalde i regidora d'Activitats Musicals, Sílvia Roca.
El guanyador d'enguany rebrà un total de 10.000 euros (6.000 euros més altres 4.000 per participar), la mateixa quantia que en 2017. Així mateix, el segon classificat obtindrà un premi per valor de 3.000 euros i el tercer rebrà 2.000. Estos dos últims també percebran els 4.000 euros corresponents per prendre part en el concurs. Es mantenen els premis de 1.000 euros a la millor desfilada i de 600 euros honorífic al millor director si així ho estima el jurat.
Les entitats que entren en lliça enguany són l'Associació Musical 'La Lira' de Xest, l'Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo (Conca) i la Unió Artística i Musical de Montroi.
Este dissabte es va celebrar en la Casa de la Cultura el sorteig d'actuació, amb la presència dels representants de les societats musicals que competixen així com dels presidents de la Societat Ateneu Musical de Cullera i de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera. L'atzar va determinar que els de Xest òbriguen el certamen al matí. En la sessió matinal també es podrà gaudir del concert dels de Mota del Cuervo. Tancaran la competició els riberencs ja en l'audició de la vesprada.
Com és tradicional, mentre el jurat delibera, en els Jardins del Mercat tindrà lloc el 'mà a mà' entre l'Ateneu i Santa Cecília, un espectacle musical que cada any congrega a més de 2.000 afeccionats a la música desitjosos d'escoltar a dos de les millors bandes del món.
Enguany el jurat estarà presidit pel prestigiós compositor, director i pedagog musical Andrés Valero, qui va estar present en el sorteig i va explicar el procediment a les bandes concursants. Per la seua banda, les societats musicals cullerenques es van posar a la disposició dels competidors per a ajudar-los en tot allò que pogueren necessitar.
L'alcalde, Jordi Mayor, va indicar que amb este increment es pretén dotar de més atractiu per a les societats musicals un certamen amb arrelament i que es prea de ser un dels de més prestigi del panorama musical nacional. Per la seua banda, Roca ha manifestat que la regidoria d'Activitats Musicals ha treballat estos dos anys per incrementar el nivell dels certàmens amb modificacions com l'increment de la dotació del 'Ciutat de Cullera' o més diversitat a l'hora d'interpretar d'obres.
Ajuntament de Cullera