El CB Algemesí s’emporta el derbi riberenc contra el Nou Bàsquet Alzira (48-55)

Martes, 28 de noviembre de 2017 | e6d.es
• L'Alzira va tindre una eixida fulgurant en el segon quart, però es desinflà i l'Algemesí acabà ficant-se per davant en l'últim quart

._000515
El Nou Bàsquet Alzira, que havia resolt amb solvència els seus tres primers partits com a local, rebia dissabte la complicada visita del C.B. Algemesí. Els visitants començaren molt més centrats l’encontre, aprofitant el seu domini del rebot ofensiu per aconseguir cistelles fàcils en segones i terceres opcions, i al minut 4 cobraven ja 10 punts d’avantatge (13-17), la diferència més amplia del partit. Els alzirenys van saber reaccionar i a falta d’un minut per a la finalització del quart se colocaven tan sols 4 baix. La remuntada se va vore truncada amb la rigorosa desqualificació per dos faltes tècniques d’Eric López, un dels pocs jugadors interiors amb que contava el conjunt local. Algemesí va aprofitar els tirs lliures i els moments de desconcert del seu oponent per tornar a estirar la diferència que a la fi del primer quart era de 9 punts (13-22).
Alzira va tindre una eixida fulgurant en el segon quart, culminat per un triple de Ruben Aparisi que servia per ficar-se per davant als 6 minuts de joc per primera vegada en el partit (29-26) després d’un parcial de 16-3. Algemesí reaccionava i aconseguia anar-se’n al descans un punt per dalt (31-32), augmentant la passió que rodeja un partit de tanta rivalitat amb un marcador tan ajustat.
En la represa, Algemesí tornava a sorprendre als alzirenys amb un parcial de 0-6 en menys de dos minuts. El temps mort demanat per l’entrenador local, Pepe Borrull, va servir per a tornar a posar els seus jugadors en partit, transcorrent la resta del quart de forma molt igualada, però mantenint Algemesí el seu avantatge (40-48).
El resultat era encara incert i la tensió i el nerviosisme anaven calant tant a la graderia com a la pista, tenint els dos equips tenien serioses dificultats per anotar (tan sols 14 punts entre els dos equips en tot el quart). Alzira aconseguia mantindre al rival sense anotació els 6 primers minuts i després de dos cistelles consecutives de Bernat Cases s’acostava 47-50 a falta de poc més de dos minuts. Després que Algemesí anotara un tir lliure els blaugrana tingueren l’oportunitat d’empatar el partit si haveren tingut un major encert des dels 4,60 metres, però dels quatre llançaments que va disposar tan sols transformava un, i encara que continuaven ferms en defensa, les decisions errònies per atacar la zona rival propiciaven que s’arribara a l’últim minut amb Algemesí encara 3 punts dalt. L’equip taronja no va perdonar i després de transformar dos tirs lliures anotava una última cistella que deixava el partit definitivament sentenciat al seu favor per 48-55. Una vegada disputada esta vuitena jornada, Algemesí se col•loca en el segon lloc del grup C de Preferent mentre que Alzira és vuitè.