El Castell de Cullera bat rècord de visitants en 2015

Miércoles, 13 de enero de 2016 | e6d.es
• El govern municipal amplia l'horari de la fortalesa a l'hivern durant les vesprades per a impulsar-la i atraure més visitants


._000329


._000305
 
La forta aposta del govern de Cullera pel turisme com a motor econòmic ha portat a l'executiu que presidix Jordi Major a destinar més recursos econòmics per a ampliar l'horari d'un dels monuments més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, el Castell. Fins hui, durant els mesos de tardor-hivern només obria les seues portes de matins (de 10 a 14h, de dimarts a diumenge des d'octubre fins a abril), però a partir d'este mes de gener de 2016 àmplia el seu horari de visites a les vesprades de 16 a 18 h de dimarts a dissabte entre octubre i abril.
La demanda turística, l'increment anual de visitants i, sobretot, les noves tendències en l'àmbit del turisme cultural han sigut els principals arguments que han portat al nou equip de govern a prendre esta iniciativa que suposa situar al Castell de Cullera al nivell de la  prestació de servicis d'uns altres com els de Xàtiva, Peníscola o Sagunt.
L'edil de Patrimoni, Amparo Jover, ha explicat que els objectius que es perseguixen són augmentar la prestació del servici de visites, incrementar el nombre de visitants, incentivar l'estada del visitant a Cullera durant un període més perllongat fomentant el consum turístic en la ciutat i adaptar-se als nous corrents del turisme cultural.
El govern cullerenc confia que esta iniciativa supose a més un major coneixement del ric patrimoni històric que atresora la població i un augment d'ingressos per venda d'entrades, alhora que se situa al Castell de Cullera a nivell de prestació de servicis a l'altura d'altres castells visitables que fa ja temps van obrir les seues portes en horari vespertí durant els mesos hivernals.

Rècord de visites
Prova del «boom» que està experimentant la fortalesa durant els últims temps són les dades de visites de l'últim any. Es Castell de Cullera va batre rècords de visites en aconseguir les 26.175 enfront de les 24.905 de l'any anterior. Açò suposa el millor registre de la sèrie històrica que es va iniciar després de la restauració en 2011. Eixe any es van aconseguir les 25.295, seguides de les 19.791 del 2012 i les 23.464.
Una progressió positiva que en paraules de Jover col•loca al Castell «com el monument més visitat de la Ribera i el convertix en la icona del patrimoni i el turisme no solament comarcal sinó de tota la costa de València».
Ajuntament de Cullera._000338


._000246