El CAECV organitza tallers escolars per a educar sobre agricultura ecològica, alimentació sana i respecte pel medi ambient

Martes, 2 de abril de 2019 | e6d.es
• El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) posa en marxa, un any més, una sèrie de tallers escolars per tota la Comunitat Valenciana

._000625
El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) posa en marxa, un any més, una sèrie de tallers escolars per tota la Comunitat Valenciana que tenen com a objectiu educar i formar sobre agricultura ecològica, alimentació sana i respecte pel medi ambient.
La iniciativa, que compta amb el suport de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Diputació d'Alacant, està dirigida principalment a alumnes, de 9 i 11 anys, de centres escolars públics de les tres províncies de la Comunitat.
Per al president del CAECV, José Antonio Rico, “educar als xiquets des d'edats primerenques és essencial perquè en un futur seran ells els que decideixen quins productes consumiran, pel que cal formar-los en la importància d'una bona elecció és un tema clau que no solament els beneficiarà a ells, sinó als productors agroalimentaris i al sector ecològic en general”.
El consum per càpita d'aliments ecològics està liderat per països com Suïssa, Dinamarca, Suècia o Alemanya, amb valors que multipliquen fins per sis els del nostre país. “Això no és fruit de la casualitat, sinó de campanyes educatives en els centres escolars i d'actuacions promocionals. Per això, per a nosaltres és molt important realitzar este tipus d'activitats”, assenyala Rico.
Els tallers escolars, que l'any passat es van impartir en 80 centres escolars i més de 2.000 alumnes van poder gaudir d'ells, compten amb una part teòrica que es dedica a explicar com són, en què es diferencien, com es produeixen i quina importància tenen els aliments ecològics.
Els xiquets tenen l'oportunitat de conéixer una altra forma de producció d'aliments més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, a més d'aprendre els grans beneficis que aporten a la seua salut, creixement i benestar en forma de joc didàctic per a augmentar la motivació, participació i dinamisme a l'aula. D'altra banda, compten amb una part pràctica en la qual se'ls expliquen les diferències visuals entre els aliments produïts de forma ecològica i els que s'han obtingut de forma convencional, es realitzen degustacions i com s'etiqueten per a aprendre a diferenciar-los.
Material divulgatiu i alimentació sana
En els tallers previstos per a esta edició, a més de disposar de material divulgatiu nou i vídeos creats per a l'ocasió, les sessions posaran l'accent principalment a potenciar des de l'àmbit escolar la necessitat de dur a terme una dieta equilibrada i la importància de consumir aliments ecològics des de diversos punts de vista: són més saludables perquè estan lliures de residus tòxics i ajuden a preservar el medi ambient al no utilitzar substàncies nocives i respectar els cicles naturals. Per a 2019, l'activitat està prevista que se celebre en 80 centres escolars de Castelló, València i Alacant. Tots aquells centres escolars interessats en esta activitat, poden trobar informació de com inscriure's en el següent enllaç: http://www.caecv.com/val/caecvorganitza-tallers-escolars-per-educar-agricultura-ecologica-alimentacio-sana-i-respectepel-medi-ambient/
Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV)


._000448 

._000410