El Bus de la llengua visita Sueca

Miércoles, 20 de febrero de 2019 | e6d.es
• Que va en ruta per les carreteres de la Comunitat Valenciana, conduït per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana

._000300

._000351
El Bus de la llengua, que va en ruta per les carreteres de tot el nostre territori conduït per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, ha fet parada a Sueca dues jornades, dilluns i dimarts, al carrer Pasqual Carrasquer, als voltants del Casal Jove. La iniciativa, que s’emmarca en la campanya institucional «Sempre teua. La teua llengua», té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l'assoliment de l'equitat de la llengua.
Centenars d’alumnes de la majoria dels centres educatius de Sueca han passat al llarg d’estos dos dies per la instal·lació. Un equip de monitores ha guiat els joves en tot el recorregut i en una visita dinàmica farcida d’activitats lúdiques i tallers pel foment del valencià. Així mateix, s'ha establert un horari d’atenció a la ciutadania i el bus s’ha obert al públic general de les 13.20 a les14:00 hores.
La finalitat dels tallers és motivar i divertir als participants, per això cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic. En el bus es promou la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos que busquen la complicitat del públic. L'autobús compta també amb marxandatge de la campanya «Sempre teua. La teua llengua», com ara samarretes, bosses, xapes i llapis per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.
Després de passar per moltes localitats valencianes, l'Ajuntament ha possibilitat que Sueca poguera pujar-se’n també al bus. "Les institucions tenim el deure de protegir la llengua i promocionar-la, així com de garantir-ne l'ús normal. Per tot això, volem que els nostres menuts estimen la seua llengua llegint-la, parlant-la i expressant-la a través de cançons i jocs. La llengua i la cultura valenciana són un tresor valuós que tenim i que hem de valorar" ha expressat el regidor de Promoció Lingüística, Salvador Giménez, qui ha afegit que la llengua pròpia és "un dels nostres principals trets identitaris com a poble". L’edil acompanyat per l’alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor d’Educació i Cultura, Vicent Baldoví, han pogut conéixer de primera mà el funcionament de la iniciativa en la visita que han realitzat este dimarts.
El projecte també compta amb una pàgina web (www.sempreteua.gva.es) en la qual es pot seguir l’itinerari del bus de la llengua, fotografies del seu dia a dia i una breu explicació dels tallers que es desenvolupen a la iniciativa. 
Ajuntament de Sueca