Educaciķ acorda una avaluaciķ del curs adaptada a les circumstāncies de formaciķ a distancia

Jueves, 16 de abril de 2020 | e6d.es
• L'actual curs escolar finalitzarā segons estā establit en el calendari per a cada etapa educativa

._000746
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, juntament amb el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miguel Soler, han participat telemàticament en la Conferència Sectorial d'Educació que ha reunit la ministra d'Educació i FP, Isabel Celaá, amb responsables autonòmics d'educació per a abordar el desenvolupament i l'avaluació del curs.
Segons el conseller, "hem arribat a uns acords en els quals veiem reflectides les propostes que nosaltres ja hem estat duent a terme en el nostre territori i que hem estat treballant amb la nostra comunitat educativa".
En la Conferència Sectorial d'Educació s'ha acordat que es farà una avaluació global que no perjudique l'alumnat. En aquest sentit, la Conselleria desenvoluparà instruccions a partir d'una normativa estatal específica que elaborarà el Ministeri per a l'avaluació final de l'actual curs escolar.
Així mateix, s'ha corroborat que l'actual curs escolar finalitzarà segons està establit en el calendari per a cada etapa educativa, siga amb formació a distància, siga amb classes presencials, segons determinen les autoritats sanitàries a cada moment.
Marzà ha explicat que "fruit d'aquesta reunió hem constatat que hem adaptat l'activitat lectiva a les circumstàncies de formació a distància amb el pla 'Mulan', que el curs ha de continuar reforçant sobretot els continguts ja apresos i que es farà una avaluació final adaptada completament a les circumstàncies", i ha afegit: "Fa falta que cuidem al màxim al nostre alumnat i al nostre professorat, que ningú es quede arrere, i fer costat a les famílies valencianes".
En la reunió s'ha consensuat que l'objectiu prioritari és que l'alumnat no perda el curs, per això "l'avaluació dels aprenentatges desenvolupats a partir de la suspensió de les classes presencials serà continuada. Amb això valorarem els avanços realitzats i els retards que s'hagen pogut produir per a planificar i programar mesures de reforç per al pròxim curs", ha afegit el secretari autonòmic, Miguel Soler.
En aquesta línia, l'avaluació final considerarà en conjunt les avaluacions de tot el curs escolar, i es fixarà especialment en el grau de desenvolupament dels aprenentatges i de les competències imprescindibles adquirides durant tots els mesos escolars.
És per això que la promoció de curs per part de l'alumnat serà la norma general en totes les etapes educatives i la repetició serà una mesura excepcional que haurà d'estar argumentada i acompanyada d'un pla precís de recuperació.
Els responsables d'Educació de la Generalitat transmetran als diferents agents de la comunitat educativa valenciana tots els acords i les concrecions presos respecte a l'adaptació curricular de continguts fins a finalitzar el curs, l'avaluació continuada global, la promoció de curs de l'alumnat i la normativa que es desenvoluparà al respecte.
Així mateix, Vicent Marzà i Miguel Soler han volgut agrair "l'excepcional tasca que està realitzant el professorat valencià i la seua capacitat per a adaptar-se a aquestes circumstàncies, on per damunt de tot està el fet d'acompanyar a tot l'alumnat valencià per igual en el seu procés d'aprenentatge".
G.V.


._000006VD