| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 01/05/2018

POBLACIONS » General » Literatura

Edicions 96 presenta nous títols per a lluitar contra estereotips sexistes

SuperLola i Lalo, el príncep rosa de Gema Otero, i Didín vol ser periodista, d’Empar Bria, es presentaran el dia en la Fira del Llibre de València


._000407
Edicions 96 presentarà dimecres, en el marc de la 53a Fira del Llibre de València, tres nous títols que se sumen al llistat de materials coeducatius que poden trobar-se al seu catàleg. En primer lloc trobem dos contes il•lustrats, SuperLola i Lalo, el príncep rosa. Dos contes que obrin camins i finestres per descobrir i visibilitzar altres realitats que també formen part de la nostra i que ens conviden a reflexionar sobre altres models, comportaments i actituds lliures d’estereotips i rols de gènere. Així SuperLola és una xiqueta valenta, solidària, forta i sensible, qualitats universals i no adherides a cap sexe en concret, que tracta de canviar tot allò que supose un obstacle per a la seua llibertat.
Per la seua banda, Lalo és un xiquet tranquil, divertit i molt xarrador que pensa que els prínceps blaus són avorrits, i que vol ser ell mateix per jugar, sentir i caminar lliurement.
Els contes han estat escrits per Gema Otero, especialista en Igualtat, amb una llarga trajectòria professional i que acumula diversos reconeixements com ara el premi Meridiana de l’Institut Andalús de la Dona a la millor iniciativa cultural, justament pel projecte de SuperLola, i il•lustrats per Juan A. Muñoz.
Tots dos naixen amb l’objectiu de promoure la convivència pacífica entre xiquets i xiquetes, fomentar el respecte, la convivència, la cooperació i el valor de la igualtat i mostrar com, de la mateixa manera que no existeix una única manera de ser xiquets i xiquetes, tampoc la hi ha de ser homes i dones.
El tercer títol que presentarà Edicions 96 és Didín vol ser periodista, una biografia il•lustrada, adaptada per a xiquets de Primària, que ret homenatge a Didín Puig, la periodista i activista cultural, guardonada el passat mes d’octubre amb la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat, sens dubte una dona excepcional. El llibre fa un repàs a la trajectòria vital de Didín: la seua infantesa a Benimodo i els anys la Guerra Civil, la fugida a París per estudiar periodisme, la tornada a València per fer classes de València, els anys a Canal 9... Una biografia interessantíssima per la qual desfilen Vicent Andrés Estellés, Enric Valor, Maria del Mar Bonet o Lluís Llach.
Didín vol ser periodista ha estat escrit per Empar Bria, professora de l’IES Arabista Ribera. Guardonada amb el Premi Educatiu al Foment de la Igualtat entre Dones i Homes Ciutat d'Alzira 2008 i el Premi a la Igualtat “Ascensión Chirivella Marín”  2017 convocat per AJUDA, és cofundadora de la Comissió per la Igualtat del centre on treballa. Les il•lustracions han anat a càrrec de Neus Fontana.
La presentació de tots tres títols tindrà lloc a les 19.30 a la Sala 2 del Museu.
Edicions 96 


 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.