Distincions d'Honor del 9 d'Octubre a Alberic

Lunes, 9 de octubre de 2017 | e6d.es
• Alberic premia a l'escola de futbol, el club de pintors i un metge
 ._000079
Alberic viurà una nova jornada festiva amb la celebració del 9 d’Octubre en la qual l'ajuntament tornarà a distingir als veïns o veïnes i les organitzacions pel seu treball en diferents camps. La Casa Consistorial es vestirà de gala el Dia dels Valencians i les Valencianes per a una cerimònia de gran solemnitat que començarà a les 12 hores i en la qual el municipi premiarà enguany a l’Associació de Pintors i Artistes Locals d’Alberic en l'apartat cultural, al Club Esportiu Alberic Promeses en l'esportiu i a David Iborra Cebriá en assumptes socials.
L'Alberic Promeses és un dels clubs que més creix en la Ribera. L'aposta per la qualitat educativa ha sigut clau per a confirmar que amb els seus setze equips i els seus  més de dos-cents futbolistes és una de les entitats esportives més importants de la comarca. Així ho va demostrar en l'acte de presentació de la temporada 2017-2018, en el qual van desfilar dos conjunts querubins, dos prebenjamines, tres benjamins, tres alevins, dos infantils, un cadet i dos juvenils, a més de l’amateur. L'entitat compta amb prop de trenta persones que formen part de l'equip tècnic, entre entrenadors, monitors de suport, preparadors físics i responsables de material i instal•lacions.
Per la seua banda, David Iborra és una autèntica eminència en el món de la cirurgia mèdica. Nascut el 3 de setembre de 1975 es va llicenciar en Medicina i Cirurgia en la Universitat de València en 1999 i amb el temps s'ha especialitzat en cirurgia general i aparell digestiu. Actualment és cirurgià en l'Hospital Universitari de la Ribera i integrant de l'equip de cirurgia en coloprotología i la paroscópica avançada. És integrant de diversos comitès especialitzats, exerceix la docència en futurs mèdics i ha escrits diversos articles de gran rellevància científica. Compta amb una mitjana de mig miler de pacients operats a l'any durant els últims deu cursos i analitza a uns set-cents malalts per any.
Finalment el premi de Cultura recau en una associació local de pintors que integra a més d'un centenar d'afeccionats a l'art de diferent procedència. De recent creació, alguns d'ells són llicenciats en Belles Arts, mentre unes altres porten ja una vida d'autoformació. Després de diverses mostres, està prevista una exposició amb més de seixanta quadres per al pròxim mes de desembre en les diferents seus de la casa consistorial.
Les Distincions d'Honor del 9 d’Octubre suposen el major reconeixement lliurat pel consistori i en anys anteriors van ser premiats per exemple el volgut motorista Bernat Martínez, Miguel Salom per la seua labor al capdavant de diversos col•lectius esportius, el karateka Loren Torres Bru o els literats Josep Lluís Doménech i Jesús Huguet.
En finalitzar l'acte es procedirà enguany a la inauguració de l'exposició històrica denominada “Alberic, un viatge documental pel temps (1238-1938)”, comissionada pel professor universitari Vicent Giménez Chornet.
Ajuntament d'Alberic