Detingudes tres persones implicades en més de 42 delictes en El Marquesat i Els Alcalans

Viernes, 26 de junio de 2020 | e6d.es
• Dos homes i una dona per la seua presumpta implicació en delictes de robatori amb força en segones residències i tinença il·lícita d'armes

 

La Guàrdia Civil, dins dels serveis establits de manera permanent, en el marc del pla d'actuacions per a la prevenció de robatoris amb força en domicilis, ha detingut a tres persones per la seua implicació en més de de 42  fets delictius en zones pròximes a la població de Llombai.
La Guàrdia Civil de Llombai en el marc de l'operació “FILFA” inici una investigació a principis del  2019 a fi de poder identificar i detindre a l'autor o autors dels fets delictius ocorreguts en aquesta demarcació.
Per part dels agents es comprova que en diversos dels xalets de la zona s'havien produït danys i s'havia accedit a l'interior de molts d'ells, robant diversos objectes que es trobaven a l'interior.
Després de les detencions, es procedeix així mateix a la pràctica d'una entrada i registre en un habitatge de la localitat de Llombai, recuperant-se  objectes dels robatoris per a la seua venda posterior en el mercat il·lícit. Resultat d'aquests registres, a més de tot el confiscat en el moment de la detenció dels presumptes autors, s'aconsegueixen recuperar tres armes curtes de foc amb el número de sèrie esborrat disposades per a disparar, un rifle i tres carabines de calibre menor, motoserres eines eclèctiques i un ciclomotor amb el número de bastidor esborrat.
És important remarcar que, amb aquestes detencions, que culminen l'operació *FILFA, s'han aconseguit esclarir 42 fets delictius, la majoria robatoris amb força que s'havien produït a la comarca de la Ribera Alta.

Fase d'Explotació
La fase d'explotació d'aquesta operació culmine  el passat 22 de juny amb la detenció de dos homes i una dona de *edadedes compreses entre els 36 i 66 anys i de nacionalitat espanyola, per la seua presumpta implicació en delictes continuats de robatori amb força en les coses i tinença il·lícita d'armes.
El modus operandi que emprava el grup en el robatori de segones residències, consistia en una vigilància prèvia des d'un vehicle dels xalets que preveien robar, a fi d'assegurar-se que l'habitatge es trobava sense habitants en el seu interior. Posteriorment  un d'ells, es quedava en el vehicle vigilant i quan el grup tenia la completa seguretat que en el moment triat no es trobaven habitants en els xalets, els altres dos membres del mateix trencaven la tanca i una vegada a l'interior de la parcel·la forçaven els barrets forts del pany de la porta principal de l'habitatge, sostreien els objectes que seleccionaven d'interés i marxaven del lloc. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm.2 de Picassent. 
E6D
Guàrdia Civil