Després de set anys sense convocar-se, torna a Carcaixent el Certamen Nacional de Teatre Amateur Pascual Peralt

Jueves, 12 de julio de 2018 | e6d.es
• Organitzat pel Grup de Teatre Ŕgora, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carcaixent
.-000472
.
._000049
Després de set anys sense convocar-se, torna a Carcaixent el certamen nacional de teatre amateur Pascual Peralt organitzat pel Grup de Teatre Àgora en col•laboració amb l’Ajuntament de Carcaixent. 78 obres s’han presentat en esta nova edició on es contemplen diversos premis que van des de 2.500 a l’obra de la companyia guanyadora fins a 500 euros de premi del públic. També s’estableixen distincions a millor direcció, millor actor i actriu, millor actor i actriu de repartiment i millor escenografia.
Des del Grup de Teatre Àgora han manifestat la seua “satisfacció total” pel bon acolliment que ha tingut esta convocatòria que ha superat àmpliament les expectatives previstes ja que les obres procedeixen de llocs tan diversos com Granada, Madrid, Pontevedra o Biscaia. Ara, una vegada rebudes totes les obres, el comitè seleccionador haurà de triar les quatre obres finalistes que es representaran el 3, 10, 17 i 24 de novembre al Teatre Don Enrique. L’acte de lliurament de premis se celebrarà el dia 1 de desembre al mateix teatre.
Desirée Palma, regidora de Cultura també s’ha mostrat molt satisfeta per la gran quantitat d’obres presentades després de tant de temps sense convocar-se “per a l’actual equip de govern era molt important poder recuperar este premi ja que és una manera de transmetre des de Carcaixent l’estima que es té al teatre i més concretament al teatre amateur, tant present en la vida dels carcaixentins i carcaixentines”. La regidora també ha volgut agrair a Àgora la seua implicació en la nova edició del Pascual Peralt “sense dubte, l’èxit de la convocatòria es deu a la feina de difusió que s’ha fet des del grup de teatre i les ganes i implicació que han demostrat des del moment que vam acordar la recuperació del premi».
El premi Pascual Peralt va nàixer a iniciativa del Grup de Teatre Àgora en l’any 2007, per a perpetuar el nom de Pascual Peralt, fundador del grup de teatre i, al mateix temps, com han recordat, fer patent a tots els nivells del teatre amateur espanyol la sana inquietud pel teatre que té Carcaixent. La última edició es va celebrar l’any 2011, la qual va quedar deserta per la baixa qualitat de les obres presentades.
Ajuntament de Carcaixent


._000546VD