Demà comença la novena edició del Congrés d’Educació “Josep Lluís Bausset” de l’Alcúdia

Miércoles, 21 de septiembre de 2016 | e6d.es
• Educació: l’energia que es crea, és el lema d’aquest any


._000428

._000429
 
Els dies 22, 23 i 24 de setembre la Casa de la Cultura de l’Alcúdia es convertirà en un fòrum per a la discussió i l’intercanvi d’experiències entre la comunitat educativa. Sota el lema “Educació: l’energia que es crea”, l’edició d’engany reunirà un conjunt de ponents que defensaran la importància dels docents com a generadors de canvi social.
Començant pel dijous 22, Ana López Navajas, la doctora investigadora de la Universitat de València, abordarà l’exclusió de les dones als continguts de secundaria. Després, Carmen Agulló Díaz, professora titular de Teoria i Historia de l’Educació de la Universitat de València, ens parlarà del paper de les mestres i l’adopció de postures feministes a l’escola.
Ja divendres 23, José Saturnino Martínez García, Professor de Sociologia en la Universitat de La Laguna, tractarà les paradoxes de la crisi i la desigualtat d’oportunitats. En acabar, el tema de la intel·ligència emocional i la seua integració en el context escolar, serà abordat per Pablo Fernández Berrocal; catedràtic de Psicologia de la Universitat de Màlaga.
L’últim dia del congrés, Dissabte 24, Ana Maria Colás Escandón; professora titular de Dret Civil a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), ens parlarà del fenomen del bullying i les seues conseqüències. Després,  la Directora de l’Observatori de Violència de Gènere; Maria Esther Martínez Quinteiro, abordarà el tema dels drets humans i la percepció internacional del seu discurs.
Segons la regidora d’educació, Pilar Huertas, “són centenars els assistents al Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset de l’Alcúdia, persones disposades a millorar i amb una mentalitat oberta, sense els quals el congrés no tindria sentit”. Amb una rellevància creixent, edicions anteriors del congrés han reunit ponents com Federico Mayor Zaragoza, Francesco Tonucci, Samí Naïr, Ángel Gabilondo o Jose Antonio Marina, entre d’altres. 
Ajuntament de l'Alcúdia