Cullera tindrÓ una nova Central de Policia mÚs Ómplia i accessible amb ajuda de la Diputaciˇ

Lunes, 18 de junio de 2018 | e6d.es
• La Corporaciˇ provincial invertirÓ 300.000 euros en un projecte que dˇna resposta a una reivindicaciˇ del colĚlectiu policial

._000246

._000305
Cullera, en la Ribera Baixa, tindrà una nova Central de Policia que se situarà en el carrer Sueca, en una de les zones d'entrada al municipi. La Diputació de València té previst invertir 300.000 euros en un projecte que es completarà amb fons de l'ajuntament que dirigeix Jordi Mayor i que “dóna resposta a una reivindicació del col·lectiu policial”. L'alcalde va acompanyar al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, a l'espai que acollirà les noves dependències policials, en el carrer Sueca, on es traslladaran els més de 70 agents de la Policia Local que actualment ocupen l'antic ajuntament de Cullera, en la cèntrica plaça Espanya.
En paraules de Rodríguez, “aquesta actuació és prioritària per a l'Ajuntament de Cullera, que s'ha implicat en la seua execució, i des de la Diputació no solament respectem eixa autonomia dels alcaldes i alcaldesses per a decidir les obres de millora que necessiten els seus municipis, sinó que les recolzem i fem el que està en les nostres mans perquè eixos projectes demandats per les veïnes i veïns o, com en aquest cas, col·lectius importants com el de la Policia Local, s'acaben executant”.

Noves instal·lacions
Rodríguez i Major van recórrer l'espai en el qual s'instal·laran les futures dependències policials, que han quedat xicotetes i obsoletes en el seu actual emplaçament en plaça Espanya, en un lloc en el qual a més “resulta complicat aparcar i presenta una complexa accessibilitat per als agents”. El projecte de Central de Policia en el carrer Sueca contempla “unes instal·lacions més àmplies, modernes i accessibles, de les quals podrem disposar a Cullera gràcies a l'ajuda de la Diputació”, va assenyalar l'alcalde.
Actualment les dependències policials no tenen ni dutxes en els vestuaris, segons apunta l'alcalde, que avança que la nova central policial suposarà una millora substancial no solament en les prestacions sinó en la seguretat i l'atenció als ciutadans. A més, hi haurà espai per a la formació, se centralitzaran serveis i s'optimitzarà l'accessibilitat fins a qualsevol punt de la població.
Un altre dels problemes als quals s'enfronta la plantilla de la Policia Local de Cullera és el de la falta d'espai després de l'ampliació dels serveis que presten els seus agents, cas de la unitat canina, que disposarà d'un àrea específica en les noves dependències del carrer Sueca.
Jorge Rodríguez va destacar, en la seua visita a Cullera, “la responsabilitat amb la qual estan actuant els alcaldes i alcaldesses en resposta a la independència que els ha concedit la Diputació per a invertir les ajudes que els presta”. “En aquest cas, es tracta que els agents disposen de l'accessibilitat necessària i les millors condicions de treball possibles per a garantir la seguretat en un municipi que a l'estiu supera els 200.000 habitants”, va concloure el president. 
DIVAL
 

._000500VD