Cullera renova la imatge de la primera línia de platja

Martes, 5 de julio de 2016 | e6d.es
• L'Ajuntament dissenya un model propi de para-sols i hamaques amb el color de la marca corporativa i sistema antivol

._000438
La primera línia de platja té este estiu una imatge renovada a Cullera. L'alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, i el regidor de Platges, Salva Tortajada, han presentat este matí els nous models de para-sols i hamaques de lloguer amb els quals s'unifica la imatge del litoral cullerenc.
Els nous para-sols model 'Cullera' s'han dissenyat exclusivament per a l'ajuntament amb el taronja identificatiu de la marca turística de la ciutat. Estan fets de fibra de vidre i acer inoxidable. A més, disposen d'un sistema antivol que evita que isquen per l'aire en cas de ratxes de vent. Les hamaques també es presenten amb el color corporatiu de Cullera Turisme.
El preu de lloguer del servici és un dels més competitius del litoral, ha explicat l'alcalde. Pel lloguer de 4 euros durant tot el dia per element (hamaca i ombrel•la) en horari de 9 a 19 hores. A la vesprada existix un preu reduït de 2 euros per element, de 15 a 19 hores. Els qui desitgen un abonament poden adquirir-lo per 50 euros el d'una quinzena, 90 euros el mensual i 170 per als mesos de juliol i agost.
L'alcalde ha destacat que «esta és la primera vegada que les hamaques i para-sols de lloguer estaran a primera línia de platja i no a 15 metres de la vora de la mar com ocorria abans». Amb açò, «volem oferir un millor servici als turistes que paguen per una hamaca  com ocorre en qualsevol altra destinació turística de les nostres característiques», ha defensat el primer edil.
Els clients del servici tindran a més descomptes en locals de restauració «amb la qual cosa estem generant sinèrgies positives amb el sector hostaler, que també es veu beneficiat», ha mantingut Mayor.
En total, a la platja de Cullera es mantenen les 26 zones reservades per als para-sols de lloguer ja existents, la qual cosa representa l'1 % del total de la superfície de les platges cullerenques.
Mayor ha recordat que «la immensa majoria de la primera línia de costa és d'ús lliure» i que la diferència respecte als anys anteriors és que «el servici ara és més atractiu perquè oferix millors al•licients per a l'usuari».

Bàndol
D'altra banda, la màxima autoritat local ha anunciat la promulgació d'un bàndol recordant que la legislació impedix plantar para-sols a menys de sis metres de la primera línia de platja, per la qual cosa no es podran posar davant de les zones reservades per al servici de lloguer. Si algú incomplix esta ordre se li imposarà una sanció i haurà de retirar l'ombrel•la. En cas que hi haja para-sols plantats sense el seu propietari en les circumstàncies descrites, es procedirà a la retirada per part de la Policia Local.
Este paquet de mesures pretén millorar la imatge turística del municipi combatent la guerra d'ombrel•les, que cada estiu protagonitzen els denominats 'sombrilleros', grups d'estiuejants especialistes en ocupar la primera línia de platja des de primera hora per a així aconseguir un lloc privilegiat durant tot el dia. «Açò perjudicava la imatge turística de la ciutat perquè eixe no és el turisme de qualitat al qual aspirem», ha sentenciat Mayor. Finalment, l'alcalde ha volgut deixar clar que la mesura s'ha pres de forma consensuada amb els empresaris i hostalers de la localitat.
Ajuntament de Cullera