Cullera reforça la seguretat per la gran quantitat de visitants del Medusa

Martes, 1 de agosto de 2017 | e6d.es
• La Policia Local augmentarà els dispositius de vigilància


._000471


._000344
Més visitants en el Medusa Sunbeach Festival 2017 i major nombre d'efectius policials per a garantir la seguretat dels assistents. L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha anunciat este matí que la Policia Local redoblarà els seus esforços de cara a la celebració de l'esdeveniment musical que tindrà lloc del 9 al 15 d'agost en la ciutat costera.
Ho ha fet durant la presentació de la quarta edició del festival que aspira enguany a convertir-se en el que major nombre de públic assistent congregue de tot Espanya. «Incrementarem el dispositiu de Policia Local amb més reforços per a fer front a este nou repte que se'ns planteja», ha deixat clar el primer edil. «L'any passat ja afrontàrem una prova de foc i ara tornem a fer-ho avalats per l'experiència i el bon fer que es va demostrar en l'anterior edició», ha ressenyat.
Es pretén amb açò «donar major tranquil•litat als assistents i que el dispositiu que atenga al Medusa siga igual que el de la resta de la ciutat. La celebració del Medusa suposa tindre una altra ciutat dins de la ciutat. El nostre compromís és que el festival i la resta del municipi estiguen completament atesos», ha destacat, en unes dates en les quals Cullera pot arribar a concentrar al voltant de 400.000 persones.
La Policia Local extremarà els controls i aplicarà mesures que eviten el col•lapse del trànsit. A més, implementarà una nova estratègia per a atallar la venda ambulant que durant estes dates aprofita l'arribada massiva de gent per a 'colar-se' als voltants del recinte i fer l'agost.
Mayor ha destacat que l'organització i l'Ajuntament treballen de forma coordinada durant tot l'any perquè tot isca bé. «Els tècnics municipals supervisen tots els plans de prevenció», ha tranquil•litzat, i s'ha encarregat de subratllar que Cullera aplica mesures de seguretat des de fa tres anys per a evitar situacions com la viscuda este cap de setmana en un conegut festival celebrat a Catalunya.
Al mateix temps, ha recordat que durant estes dates es reforçarà el dispositiu sanitari amb més recursos com per exemple un hospital de campanya per a evitar la saturació del centre de salut de la localitat.

Major impacte econòmic
L'arribada de més visitants també suposarà, segons el primer edil, un major impacte positiu per a l'economia local. Encara que no s'ha aventurat a donar xifres, ha posat en relleu que el conjunt de la localitat es beneficia.
De fet, les reserves hoteleres i d'apartaments per a estes dates estan de gom a gom. I és que Medusa Sunbeach Festival respon a la filosofia d'experiència vacacional pel que els assistents no solament gaudiran de la millor música del moment sinó també d'oci i diversió en la destinació amb activitats complementàries.
Mayor ha emfatitzat el fet que l'esdeveniment reunix totes les comoditats per als assistents que resulten difícils de trobar en altres festivals. «La zona d'aparcament, d'acampada i el festival estan en un mateix recinte i a més a primera línia de platja. Medusa és un producte únic perquè es diferència de la resta per aspectes com estos, per la qual cosa no pot entendre's sense Cullera», ha conclòs.
Ajuntament de Cullera