Cullera oferix una exposiciˇ creada entre artistes i matemÓtics

Jueves, 2 de febrero de 2017 | e6d.es
• S'inaugura esta vesprada, a les 19:30 hores, en la Casa de l'Ensenyanša a Cullera

._000438

._000440
Es tracta d'una revisió ampliada de l'exposició que s'ha pogut veure a Sala d'Exposicions de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de la Universitat Politècnica de València en 2015 i en Sala d'Exposicions, Palau Comtal Espai d'Art de Cocentaina en 2016.
Aquesta exposició sorgeix d'un projecte d'investigació interdisciplinar entre artistes i matemàtics. L'objectiu general del projecte és explorar l'ampli i fèrtil territori entre l'art i les matemàtiques, contrastant la innovació conceptual i formal de l'escultura contemporània amb diferents teories matemàtiques. Es tractava, no tant de realitzar projectes específics i recognoscibles d'art i matemàtiques, com d'utilitzar la interacció interdisciplinària com a laboratori desinhibit d'idees, posant en comú temes, teories i terminologies, respectant els interessos de les diferents pràctiques i poètiques dels participants.
Ens vam plantejar superar la doble vessant d'una pràctica artística reconeixible com tecnocientífica o d'una escultura matemàtica que formalitza pressupostos matemàtics. Apostem per una fórmula inclusiva de interacció, a partir d'un grup d'artistes amb trajectòries o interessos conformats i un grup de matemàtics que treballen en enginyeria o arquitectura.
Les matemàtiques d'aquesta manera, no només estan en la configuració estructural o formal de les obres, de vegades són el tema, la base conceptual que la genera, l'íntim fil que alimenta la proposta o una excusa per a la crítica de certes aplicacions lineals de determinades teories.
Els resultats exemplifiquen l'ampli espectre de possibilitats creatives en la relació art i matemàtiques: obres recognoscibles com a escultura on la matemàtica es percep en la forma per la geometria, altres de caràcter tecnològic - matemàtic, altres que utilitzen el paral•lelisme entre teories o simbologies i altres que aborden el tema des de la ironia i l'humor. A l'exposició es poden veure obres de professors i investigadors de Belles Arts i matemàtiques al costat de propostes d'artistes externs a la Universitat, de diferents països i contextos.
Ajuntament de Cullera