| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 02/02/2017

POBLACIONS » Cullera » Exposicions » V

Cullera oferix una exposició creada entre artistes i matemàtics

S'inaugura esta vesprada, a les 19:30 hores, en la Casa de l'Ensenyança a Cullera


._000438

._000440
Es tracta d'una revisió ampliada de l'exposició que s'ha pogut veure a Sala d'Exposicions de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de la Universitat Politècnica de València en 2015 i en Sala d'Exposicions, Palau Comtal Espai d'Art de Cocentaina en 2016.
Aquesta exposició sorgeix d'un projecte d'investigació interdisciplinar entre artistes i matemàtics. L'objectiu general del projecte és explorar l'ampli i fèrtil territori entre l'art i les matemàtiques, contrastant la innovació conceptual i formal de l'escultura contemporània amb diferents teories matemàtiques. Es tractava, no tant de realitzar projectes específics i recognoscibles d'art i matemàtiques, com d'utilitzar la interacció interdisciplinària com a laboratori desinhibit d'idees, posant en comú temes, teories i terminologies, respectant els interessos de les diferents pràctiques i poètiques dels participants.
Ens vam plantejar superar la doble vessant d'una pràctica artística reconeixible com tecnocientífica o d'una escultura matemàtica que formalitza pressupostos matemàtics. Apostem per una fórmula inclusiva de interacció, a partir d'un grup d'artistes amb trajectòries o interessos conformats i un grup de matemàtics que treballen en enginyeria o arquitectura.
Les matemàtiques d'aquesta manera, no només estan en la configuració estructural o formal de les obres, de vegades són el tema, la base conceptual que la genera, l'íntim fil que alimenta la proposta o una excusa per a la crítica de certes aplicacions lineals de determinades teories.
Els resultats exemplifiquen l'ampli espectre de possibilitats creatives en la relació art i matemàtiques: obres recognoscibles com a escultura on la matemàtica es percep en la forma per la geometria, altres de caràcter tecnològic - matemàtic, altres que utilitzen el paral•lelisme entre teories o simbologies i altres que aborden el tema des de la ironia i l'humor. A l'exposició es poden veure obres de professors i investigadors de Belles Arts i matemàtiques al costat de propostes d'artistes externs a la Universitat, de diferents països i contextos.
Ajuntament de Cullera
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.