Cullera ofereix ajuda a sis persones que viuen al carrer davant l'onada de fred d'estos dies

Jueves, 10 de enero de 2019 | e6d.es
• "Estes persones respon a unes característiques particulars i solen rebutjar les diferents ajudes que s’oferixen"

._000246

._000566
L'Ajuntament de Cullera ha activat des d’ahir dimecres el protocol d'actuació per onada de fred per a proveir d'allotjament, menjar, roba i mantes a les persones sense sostre que es localitzen en el terme municipal. L’acció es desenvolupa conjuntament per la regidoria de Serveis Socials, la Policia Local i Protecció Civil i està motivada per l’esperada notable caiguda de temperatures que podran arribar a valors negatius fins al dissabte vinent.
Especial atenció a la nit, moment particularment delicat per les fortes baixades de temperatures que poden suposar un gran risc per a la salut de la gent que es veu obligada a viure al carrer.
El dispositiu format per la Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil ha recorregut la ciutat i els punts del terme on es tenen localitzats als sense sostre per a oferir-los allotjament i menjar mentre dure l'onada de fred.
Francesca Ortiz, regidora delegada de l’àrea, informa que s’han localitzat un total de sis persones. ‘Davant d’esta situació els oferim ajuda per a minimitzar l’impacte de l’onada de fred. Cal dir, que el perfil d’estes persones respon a unes característiques particulars i solen rebutjar les diferents ajudes que s’oferixen des del consistori’.
Ortiz afirma que Cullera compta amb potents mecanismes de protecció social per a ajudar a qui ho necessita sempre que complisquen els requisits. La regidora aclarix que s’ha treballat per a poder oferir una alternativa a les persones sense sostre, però que no sempre s’han mostrat receptives.
Ajuntament de Cullera