Cullera obri un concurs d’idees per a la remodelació integral del Passeig Doctor Alemany

Miércoles, 11 de marzo de 2020 | e6d.es
• El Consistori pretén continuar renovant el centre histňric de la ciutat i anima als professionals de la matčria a que presenten projectes

._000735
L’Ajuntament de Cullera té la intenció de continuar reurbanitzant el centre històric de la ciutat i entre estes actuacions es troba una de les més ambicioses: la remodelació integral del Passeig Doctor Alemany. És per això que el consistori ha convocat un concurs perquè arquitectes i professionals del sector presenten idees d’un avantprojecte que servisca de base per a esta reforma.
El Passeig és la via principal d’accés al centre de la ciutat que pel seu emplaçament, estructura urbanística i arrelament social ha estat sempre un node de comunicació, concentració i reunió de persones de tots els barris del municipi.
El regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, ha explicat que «l’equip de govern, conscients de la necessitat de remodelació d’esta avinguda i del seu potencial social, tenim la voluntat de posar-lo en valor i convertir-lo en un espai dinamitzador de la ciutat». L’edil ha expressat que este és un primer pas per a després valorar la seua execució.
Cal assenyalar que fins al moment s’han fet renovacions parcials i intervencions lleugeres generalment d’infraestructures i instal·lacions com paviments, faroles o mobiliari urbà. Ara, la intenció, tal com ha assenyalat Escolá, és dur endavant una reforma integral del Passeig que oferisca solucions tècniques contemporànies i originals, sempre complint les normatives urbanístiques i amb criteris d’accessibilitat, sostenibilitat, igualtat i eficiència energètica.
D’este mode la intervenció perseguix recuperar el passeig per a les persones, ja que moltes vegades s’ha convertit en un espai d’aparcament de cotxes i el que es pretén es convertir-lo per al disfrutament de la ciutadania.

Concurs d’idees
Els professionals que vulguen participar en este concurs han d’estar col·legiats en els respectius Col·legis Professionals i hauran de presentar el seu avantprojecte abans del 21 d’abril.
No serà necessària la inscripció prèvia, simplement la presentació de la documentació serà suficient per presentar-se al concurs. Les bases, requisits i documentació necessària pot consultar-se al tauler de comunicacions del web de l’Ajuntament de Cullera. El premi a la millor proposta és de 3.000 euros.
Ajuntament de Cullera
._000006VD