Cullera injecta 200.000 euros més en la Borsa Social d'Ocupació

Viernes, 6 de julio de 2018 | e6d.es
• El Consistori destinarà enguany més de mig milió d'euros al programa de contractació de persones amb dificultats d'accés al mercat laboral

._000351

._000344
L'Ajuntament de Cullera injectarà 200.000 euros més en la Borsa Social d'Ocupació, el programa municipal de contractació de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral. La decisió es va prendre en el ple de juny amb el suport dels vots de l'equip de govern (PSPV-PSOE / Compromís) i la posició contrària dels dos regidors assistents del Partit Popular i de l'únic edil de Ciutadans, en desacord amb la modificació de crèdit que possibilitava este increment pressupostari.
Cullera destinarà enguany més de mig milió d'euros a la Borsa Social, quantia resultant d'esta nova injecció i dels 350.000 euros amb els quals es va dotar al programa d'ocupació en els pressupostos municipals de 2018.
A banda de destinar més diners, les millores en la borsa per a l'exercici en vigor estan relacionades amb la durada dels contractes, que enguany són de fins a quatre mesos enfront dels dos d'abans, explica la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz.
La borsa, en la qual hi ha inscrits més de 1.700 demandants, ha aconseguit fins ara que més de 500 persones en atur i amb serioses dificultats per a accedir al mercat laboral hagen aconseguit una contractació temporal, el que representa un xicotet baló d'oxigen per a la seua situació.
Des del govern s'insistix que la borsa social no és, ni molt menys, la solució al problema de la desocupació. No obstant això, ha possibilitat a moltes famílies obtindre un ingrés i augmentar els dies cotitzats amb el que alguns han pogut percebre després alguna ajuda a la desocupació.
Ortiz valora també positivament que s'estiga complint un altre dels principis inspiradors d'esta eina d'ocupació: l'accés en igualtat de condicions als llocs de treball oferits pel consistori. «Ens proposàrem acabar amb la pràctica de l'enxufisme i açò s'ha aconseguit amb escreix. Els beneficiaris d'un contracte ho són sobre la base d'uns barems objectius. Abans es mirava el carnet polític i ara això s'ha acabat», indica. La borsa social es complementa amb altres accions d'impuls de la formació i l'ocupació com a tallers, beques de formació, programes de contractació de jóvens menors de 30 anys i uns altres per a majors. Actualment, el municipi invertix al voltant de tres milions d'euros en polítiques actives d'ocupació, quantia que supera àmpliament els zero euros destinats en l'anterior legislatura, conclou Ortiz.
Ajuntament de Cullera