Cullera i els seus hostalers s'alien per a combatre el consum abusiu d'alcohol este Nadal

Miércoles, 19 de diciembre de 2018 | e6d.es
• L'Ajuntament prepara accions informatives sobre els perills del consum abusiu d'alcohol i altres drogues
._000462
Com cada any per Nadal l'Ajuntament de Cullera, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), desenvoluparà activitats en el marc del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler ‘Servei Responsable’.
Ho farà en coordinació amb l'Associació Empresarial d'Hostaleria de Cullera i Comarca i l'ONG Controla Club els mediadors de la qual distribuiran, els dies 21 i 22 de desembre, informació sobre els perills que comporta un consum abusiu d'alcohol i altres drogues. El divendres l'activitat es desenvoluparà en els establiments que conformen la xarxa de ‘Servei Responsable’ de Cullera. El dissabte, s'instal•larà un estand informatiu en una de les zones d'oci nocturn.
L'objectiu de les accions és aportar consciència a la ciutadania sobre els riscos associats al consum d'alcohol i altres drogues, especialment entre els més joves. I fer veure que períodes festius, com el Nadal, no haurien de ser una excusa per a augmentar el consum d'alcohol ni jugar-se-la en els desplaçaments.

Celebra tus comidas y cenas navideñas más especiales en Camelot Sueca          
De empresa, día de Navidad, 26 de diciembre, Nochevieja y día de Reyes. 
Reserva aquí ._000574


La UPCCA destaca que 1 de cada 10 adolescents valencians (el 10,8 %) s'inicia en el consum d'alcohol durant les festes nadalenques, dades extretes d'un estudi de l'ONG Controla Club.
També es destaca que aproximadament un milió i mig de valencians es desplaçaran entre 3 i 5 vegades a la nit fins al pròxim 5 de gener, aconseguint el pic més alt en la Nit de cap d'any, quan més de tres milions de valencians acudiran a festes organitzades per locals d'oci i entitats festives, entre altres.
Recentment, la Policia Local de Cullera ha dut a terme controls d'alcoholèmia i drogues durant el període de major afluència de menjars i sopars d'empresa. Mesura que també servix per a conscienciar i prevenir el consum abusiu durant el Nadal.

Ajuntament de Cullera