Cullera es prepara per a convertir-se en la capital de la música de banda

Miércoles, 9 de diciembre de 2020 | e6d.es
• El Cicle de Concerts d’Hivern acollirà dotze concerts en els propers tres mesos
._000620
Cullera es prepara per a convertir-se en la capital de la música bandística durant els propers tres mesos. L’Ajuntament de Cullera i les dues societats musicals locals, la Societat Instructiva Musical Santa Cecília i la Societat Ateneo Musical, han programat l’edició d’enguany del Cicle de Concerts d’Hivern, la qual ja s’ha consolidat com una cita obligada any rere any.
En total 12 concerts entre els mesos de desembre, gener i febrer que ocupen gran part de l’oferta cultural de la ciutat. Es tracta d’una de les propostes culturals més ambicioses del municipi i que contribuixen a situar Cullera com a una de les referents del panorama bandístic internacional.
«El Cicle de Concerts d’Hivern és l’exemple de que a Cullera la cultura no s’atura», ha defensat l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor.
«L’Auditori Municipal s’omplirà de música cada diumenge de l’hivern i això és gràcies a l’aportació que fan els i les músics de Cullera a la nostra ciutat. Una contribució que té un valor incalculable i que només fa que reafirmar que som la terra de la música», ha explicat la màxima autoritat local.
L’edil d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, ha destacat que enguany serà un any diferent per les condicions d’aforament i per la reducció del nombre de músics que obliguen les circumstàncies sanitàries actuals «però serà especial i amb molta qualitat perquè sabem que les dues societats han fet molts esforços per mantindre el nivell al que ens tenen acostumats».
El regidor ha volgut fer incís en que l’Auditori Municipal està preparat amb totes les mesures preventives i de seguretat corresponents perquè «amb responsabilitat la Cultura també és segura».
A més a més, l’edil responsable de l’activitat musical a la ciutat ha anunciat que enguany com a novetat els concerts van a ser retransmesos en directe per streaming. «Donades les circumstàncies actuals d’aforament, anem a habilitar un canal a YouTube perquè tots aquells que vulguen escoltar i veure els concerts en directe puguen fer-ho també des de les seues cases», segons ha informat Alandete.

Programació
El Cicle arranca este diumenge 6 de desembre amb l’actuació de la Banda Simfònica de l’SMI Santa Cecília a partir de les 11.30 hores. El mes de desembre tindrà tres concerts més. El dia 13 la Jove Orquestra Simfònica de la Societat Ateneo Musical; el dia 20 de la Banda Simfònica de l’SMI Santa Cecília i el dia 26 de la Banda Simfònica de la Societat Ateneo Musical.
Gener i febrer també tindran quatre concerts cadascun, tots ells seran diumenge pel matí.
Pel que fa als primers concerts, el dia 10 i el 17 de gener, serà el torn per a les formacions juvenils de Santa Cecília i de l’Ateneo Musical respectivament. Mentre que els diumenges 24 i 31 de gener actuaran les bandes simfòniques d’ambdós societats, Santa Cecília i l’Ateneo Musical respectivament.
Per altra banda, l’Orquestra Simfònica de l’SMI Santa Cecília actuarà el 7 de febrer; el 14 de febrer la Banda Simfònica de la Societat Ateneo Musical: el 21 de febrer la Banda Simfònica de l’SMI Santa Cecília i conclourà el Cicle del 2020 la Banda Simfònica de la Societat Ateneo Musical el dia 28 de febrer.

Abonaments
Els abonaments per al Cicle de Concerts d’Hivern es poden aconseguir en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores a la Casa de la Cultura. El preu de l’abonament complet és de 24 euros, i de 12 per a tots els concerts de la Societat Aeneu Musical o de l’SMI Santa Cecília.
A més a més, es poden aconseguir entrades per a cada concert per separat la mateixa setmana del concert a la Casa de la Cultura, al web agendacullera.com o el mateix dia a l’Auditori Municipal.
Ajuntament de Cullera
 


._000681

._000696