Cullera convertix en zona de vianants el centre durant les festes

Viernes, 21 de abril de 2017 | e6d.es
• El municipi amplia la mesura després de l'èxit de l'any passat i implementa un pla per a blindar la seguretat

._000368
L'any passat es va realitzar una prova pilot i el resultat fou positiu. Per eixe motiu l'Ajuntament de Cullera ha decidit ampliar la conversió en zona de vianants del centre durant totes les Festes Majors, les quals comencen oficialment este dissabte 22 amb l'emblemàtica 'Baixà' de la Mare de Déu del Castell.
La mesura s'estendrà entre este divendres i el pròxim 30 d'abril. Suposarà el tall del trànsit des del final del carrer del Riu; en el passeig Doctor Alemany, encreuament amb els carrer la Marina; en el carrer Ateneu Musical, encreuament amb Rei En Jaume i en el carrer Muñoz Degrain, encreuament amb Rei En Jaume.
Els horaris de tall variaran en funció del dia, però en la majoria dels casos es duran a terme durant gran part de la jornada, segons es detalla en el bàndol d'alcaldia publicat per a informar sobre el canvi en el trànsit rodat.
La decisió fou tractada en la Junta de Seguretat celebrada este dimecres en la Casa Consistorial, presidida per l'alcalde de la ciutat, Jordi Mayor. En la reunió es va abordar l'estratègia de seguretat que el municipi posa en funcionament estos dies per tal de garantir l'ordre en tot moment.
Entre estes accions, es protegiran les àrees per als vianants amb grans masseters de formigó que impediran l'accés a vehicles pesats. Solament existiran punts d'entrada vigilats per la Policia Local per a donar pas als servicis d'emergències.

Revitalització del centre
El primer edil ha posat en relleu que la conversió en zona de vianants perseguix l'objectiu de continuar dinamitzant el centre històric de Cullera, una estratègia impulsada pel nou govern durant períodes puntuals —Falles o caps de setmana d'estiu— i que ha donat com a resultat que bars i comerços de la zona hagen incrementat la seua activitat.
«Crec que ha sigut tot un encert perquè li hem retornat la vida al centre de la Vila, que abans era una zona morta. Ara la gent s'anima a eixir a prendre alguna cosa, els turistes vénen des de la zona de la platja i l'hostaleria està de gom a gom quan s'aplica la mesura, per la qual cosa hem considerat oportú que el que l'any passat va ser una prova pilot ara s'amplie», adduïx Mayor.
A més, es pretén millorar la mobilitat dels nombrosos ciutadans que transiten pel cor de la ciutat en estos dies i al mateix temps garantir la seua seguretat. «Cullera és una destinació segura i amb estes mesures ho reforcem encara més», ha conclòs l'alcalde.
Ajuntament de Cullera
._000480
 

._000482